ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

vernardakisΤη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα προχωρήσει σε κατάθεση τροπολογίας για την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ από  Ορισμένου  Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου, έδωσε ο αναπληρωτής Yπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης
στα σωματεία εργαζομένων των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Πετρούπολης, Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε την Πέμπτη 20/10 κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας τους στο Υπουργείο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος καθώς και  κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου να βρεθεί δίκαιη λύση για το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν η πρώτη που κινητοποιήθηκε με συγκεκριμένες ενέργειες του Δημάρχου, ο οποίος:
-Απευθύνθηκε στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ).
-Επισκέφθηκε στις 23/9 τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ρητά ότι εντός διμήνου θα προχωρήσουν από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών σε νομοθετική λύση.
-Ζήτησε και πέτυχε να υπάρξει συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Σωματείο Εργαζομένων.
-Επισκέφθηκε για το ίδιο θέμα τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Kουρουμπλή στις 29/9.

Δημ/ση : 24/10/2016