ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΑΝΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ OΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

symmertime st lantsias Μία ακόμη εξαιρετική συναυλία συνεχίστηκε χθες Τρίτη 19/7, στον κατάμεστο από κόσμο κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, η  πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» την οποία  διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. 
Η Oρχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ  και ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο εικόνες και συναισθήματα που γέννησαν οι μελωδίες απ’ όλο το δισκογραφικό έργο του λυρικού συνθέτη. Συμμετείχαν οι σολίστες Haig Yazdjian (ούτι & φωνή), Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο) και Πέτρος Κούρτης (κρουστά).
symmertime st lantsias 1
 
symmertime mikis Το «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη  20 Ιουlίου, στις 20:30, με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Φώντα Λάδη, «Γράμματα από τη Γερμανία», που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, που το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα γιγαντώνεται, καθώς καταγγέλλει τις αληθινές αιτίες της μετανάστευσης, δηλαδή τους πολέμους και την κοινωνική αδικία. Η ξεχωριστή συναυλία γίνεται και με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της γνωστής σειράς τραγουδιών, που ξάφνιασαν στην εποχή τους με την απλότητα, την αμεσότητα και το έντονο θεατρικό και σατιρικό τους ύφος. Απόψε με προβολές, καθώς και μικρά κείμενα, θα αναπαραχθεί το κλίμα της δεκαετίας του ’60 μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού. 
Τραγουδούν: Βασίλης Κορακάκης, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου.
Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Σκηνοθεσία: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης. Αφήγηση: Γεωργία Ανέστη. Παίζουν οι μουσικοί: Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιώργος Κατσίκας(τύμπανα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Άρης Κούκος (μπουζούκι), ΓιώργοςΠαπαχριστούδης (πιάνο, πλήκτρα), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν),Γιάννης Παπαζαχαριάκης (ακουστική κιθάρα).
 
Δημ/ση : 20/7/2016 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software