Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ps2Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουνίου η παρουσίαση του Κινητού Πράσινου Σημείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιάννη Σιδέρη και τον Τεχνικό Σύμβουλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Αντώνη Μαυρόπουλο.
Βασικός στόχος της λειτουργίας του Κινητού Πράσινου Σημείου είναι η έμφαση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών όπως επίσης η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών. 
 
 
ps4Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων έγινε αναφορά στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου μας και στην ανάγκη δημιουργίας βάσης ενεργών πολιτών-ανακυκλωτών. Με δεδομένο ότι στον σχεδιασμό του Δήμου περιλαμβάνεται η δημιουργία και λειτουργία Πράσινου Σημείου, η νέα αυτή δράση θα βοηθήσει στην εξοικείωση των πολιτών με το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα γενικότερα οφέλη της ανακύκλωσης μέσω μίας διαδραστικής διαδικασίας και συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας, τα συλλεγόμενα υλικά, η χρήση της ανταποδοτικής κάρτας ανακύκλωσης και ο σχεδιασμός για τακτικές επισκέψεις σε κεντρικά σημεία του Δήμου κατά την πλήρη λειτουργία του, δηλαδή από τον μήνα Σεπτέμβριο.
Η πιλοτική λειτουργία ξεκινά στις 15/06/2016 με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα: Κάθε Τετάρτη στις οδούς Ελ. Βενιζέλου & Λ. Κατσώνη (08:00-10:00) και Κεντρική Πλατεία (10:30-13:00) και κάθε Πέμπτη στις οδούς Χίου & Κορυτσάς (08:00-10:00) και Πλατεία Αϊ Γιάννη (10:30-13:00).
Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Κινητό Πράσινο Σημείο και παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την πυροπροστασία του Υμηττού και ακολούθησε συζήτηση.
ps3ps1
Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ.  Βλάχος παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, οι Αντιδήμαρχοι Ελισ. Πετσατώδη, Κ. Χατζηανδρέου και Σπ. Παπαγεωργίου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία Στέλ. Ψύλλα, ο επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανδρ. Γκιζιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημ. Κονταξής, Χρ. Κολώνια, Σωτ. Ησαΐας, Γ. Μυλωνάκης και Γ. Λογοθέτης.
Δεν ξεχνάμε ότι τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια και ότι η ενεργός συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του εγχειρήματος. Δείτε μια συνοπτική παρουσίαση του Κινητού Πράσινου Σημείου στο ακόλουθο βίντεο:
 
Δημ/ση : 7/6/2016 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software