ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑμεΑ

Amea syn2Μια πρωτότυπη και πανέμορφη συναυλία από τα ΑμεΑ του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, παρουσία πλήθους κόσμου, έλαβε χώρα την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης».
Στη  συναυλία συμμετείχαν όλα τα μέλη του Εργαστηρίου με αυτοσχεδιασμούς, με κρουστά, φλάουτο και πιάνο,  με φωνητικά σύνολα και χορωδία. Ακούστηκαν  τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου,  Μαρκόπουλου, Βαμβακάρη, Κουγιουμτζή, Κατσιμίχα και Μαχαιρίτσα.
Το υπέροχο αποτέλεσμα πήγασε από την παιδαγωγική και ψυχοσυναισθηματική προσέγγιση και διδασκαλία της μουσικής, από την Μυρτώ Κορκοκίου που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας,  με τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, να αναπτύσσουν δεξιότητες και να κοινωνικοποιούνται.  Έπαιξαν οι μουσικοί Ν. Αλεξοπούλου-πιάνο, Απ. Λουφόπουλος (ο οποίος πρόσφερε και την ηχητική κάλυψη) -Μπουζούκι, Ξεν. Τζανίνης-κιθάρα και Κατ. Τσαφαρά-ακορντεόν.
Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ι. Σταθόπουλος,  η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα ΑμεΑ Ζ. Φωτεινού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο πρ. Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, οι Δημ. Σύμβουλοι Σωτ. Ησαΐας και Αλ. Μουστόγιαννης, η  πρ. αντιδήμαρχος Μ. Μουχτούρη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ «Το χελιδόνι» Ε. Βασιλειάδη, οι κυρίες της Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής, εργαζόμενοι της Κοινωνικής υπηρεσίας, μέλη  από την ημιαυτόνομη διαβίωση  «Το Πέταγμα» και πολλοί γονείς.

Amea syn
Δημ/ση : 2/6/2016