Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΝΕΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΝΕΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

pezogefyra neaΤη χορήγηση στη Δ/νση Ασφάλειας Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών της  άδειας χρήσης  τμήματος του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει το έργο της κατασκευής νέας πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων στο ύψος της Πλατείας Πέτρουλα (οδός Χίου) και της οδού Ευαγγελιστρίας , προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτησή του,
αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στις 17/5/16. Η ισχύς της άδειας διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως την περαίωση και τη διοικητική παραλαβή του έργου.
Την αναγκαιότητα κατασκευής ανισόπεδης διάβασης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής στο συγκεκριμένο σημείο ανέδειξε η « Μελέτη Σκοπιμότητας επιλογής θέσεων ανισόπεδων διαβάσεων πεζών στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Γ.Γ.Δ.Ε στο Λεκανοπέδιο Αττικής». Η παραπάνω μελέτη ανέδειξε θέσεις κατασκευής ανισόπεδων διαβάσεων σε οδικούς άξονες στους οποίους η διέλευση πεζών κρίθηκε επισφαλής με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας της κίνησης των πεζών και το εν λόγω σημείο 2ο σε επικινδυνότητα από τα 20 που μελέτησε. Η χωροθέτηση προέκυψε μετά από επεξεργασία αιτημάτων, φορέων, Τροχαίας, στοιχείων ατυχημάτων με πεζούς σε συνδυασμό με επεξεργασία στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι θέσεις επιλέχθηκαν και ιεραρχήθηκαν ανάλογα με τα ατυχήματα, τη συχνότητα διέλευσης πεζών, τους φόρτους των οδικών αξόνων, τις δραστηριότητες εκατέρωθεν των αξόνων και την αδυναμία εξυπηρέτησης με άλλες εναλλακτικές και ασφαλείς λύσεις, καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης της κατασκευής σε χώρο με ικανά γεωμετρικά στοιχεία χωρίς την απαίτηση απαλλοτριώσεων, εξετάζοντας παράλληλα την υφιστάμενη δόμηση και τη δυνατότητα ανάπτυξης με τη λιγότερη δυνατή οπτική και αισθητική όχληση.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής έχοντας κατατάξει την κατασκευή της πεζογέφυρας στις σημαντικές προτεραιότητες της πραγματοποίησε επισκέψεις και συναντήσεις με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ  Χρ. Σπίρτζη όπως και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γ. Δέδε.
Δημ/ση : 19/5/2016
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software