Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ»

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ»

pth telosΣυγκλονιστική υπήρξε η ανταπόκριση των μαθητών της Αγίας Παρασκευής στην καμπάνια «Πιάσε το Χέρι μου», που διοργάνωσαν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Tα είδη πρώτης ανάγκης, η γραφική ύλη, τα παιχνίδια κ.λπ. που συγκεντρώθηκαν για τα μικρά προσφυγόπουλα γέμισαν εκατοντάδες σακίδια και επιπλέον 100 κούτες και 60 μεγάλες σακούλες για ότι δεν μπορούσε να μπει στα σακίδια.


Την  Τρίτη 12 Απριλίου 2016, τελευταία μέρα της καμπάνιας στα σχολεία, έγιναν οι ακόλουθες εκδηλώσεις αλληλεγγύης:


    «Η αλυσίδα της Αλληλεγγύης»: Στο 3ο Νηπιαγωγείο γιαγιάδες και παππούδες από τα ΚΑΠΗ, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος κ.α. σχημάτισαν αλυσίδα αλληλεγγύης, παραδίδοντας συμβολικά τα είδη στα παιδιά - πρόσφυγες.


    «Τα παιδιά τραγουδούν για τους πρόσφυγες»: Στο 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία (Χέλμεια) οι μαθητές και οι μαθήτριες της 5ης τάξης των δύο σχολείων, με τη μουσικό κ. Μαρία Τζιώνη, τραγούδησαν για τα παιδιά του πολέμου.


    «Τραγουδάμε για την Αλληλεγγύη»: Στο 13ο Νηπιαγωγείο τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τραγούδησαν  για την Αλληλεγγύη.


    «Από τα παιδιά για τα παιδιά»:  Στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά με  ευθύνη του 15μελούς του σχολείου οργανώθηκε εκδήλωση με μαρτυρίες ακτιβιστών, παρεμβάσεις του Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου και του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Ι. Σταθόπουλου, προβολή ντοκιμαντέρ όπως και παράδοση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί για την αγορά απαραίτητων ειδών για τα παιδιά - πρόσφυγες.


    «Η Μεσόγειος τραγουδά για τα παιδιά»: Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο το μουσικό παραδοσιακό σχήμα «Μεσόγειος» τραγούδησε σε 8 διαφορετικές γλώσσες τραγούδια της Μεσογείου.


Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Παν. Γκόνης  εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στα παιδιά και στους γονείς τους για την προσφορά ειδών, στην Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων για την ταξινόμηση και το πακετάρισμα των ειδών που δεν μπορούσαν να μπουν στα σακίδια και στους Διευθυντές του 1ου Γυμνασίου κ. Δερματά και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κυρία Χαϊκάλη και σε όλους όσοι συνέδραμαν ακούραστα αυτήν την προσπάθεια από όλα τα Σχολεία της Αγίας Παρασκευής.


Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των ειδών την προσεχή εβδομάδα, όμως η ανάγκη ηθικής και υλικής στήριξης των προσφύγων θα παραμένει έντονη. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα συνεχίσει να συνδράμει με τακτικές αποστολές αλληλεγγύης (τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) που αδιάκοπα προσφέρουν οι πολίτες και με ανάλογες πρωτοβουλίες και καμπάνιες.

Ημ/νια Δημ/σης : 14/4/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software