ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 21 «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

| Νέα του Δήμου

ex st 2Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων»  στάσεων, 21 εκ των οποίων  στο Δήμο Αγίας Παρασκευής,  για τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αττικής.

Η έναρξη λειτουργίας τους αναμένεται στις 21 Μαρτίου και η ολοκλήρωση της μέσα στον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ  μέχρι τις 4/3, είχαν τοποθετηθεί περισσότερες από 700 «έξυπνες» στάσεις, όπως αυτή που τοποθετήθηκε στην πλατεία  Αγίας Παρασκευής.  
Οι έξυπνες στάσεις θα ενημερώνουν για την επόμενη άφιξη λεωφορείου ή τρόλεϊ όλων των γραμμών που διέρχονται από την στάση με οθόνες. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα ηχητικής ενημέρωσης, μέσω σχετικού κουμπιού στο στύλο της στάσης. Επίσης με το σύστημα  οι επιβάτες θα πληροφορούνται μέσω κινητών, τάμπλετ και υπολογιστών για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση και για τη καλύτερη διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν.  Ταυτόχρονα από τον εγκαταστημένο σε 1.750 θερμικά λεωφορεία και 250 τρόλεϊ τηλεματικό εξοπλισμό  θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργία του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις.

 

Ημ/νία Δημ/σης : 11/3/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software