| Νέα του Δήμου

logo-agiaΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΝΑΛΙ ART ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11, 15.00-17.00

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,τον  ιδρυτή και πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, συνοδευόμενο από κλιμάκιο στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το γκαράζ και τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης μας.Μετά το πέρας της επίσκεψης , ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κκ. Τσιαμπάς, Παναγόπουλος, Κωστόπουλος ,Παπαδοπούλου και Μουχτούρη , ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος και το μέλος ΔΣ  ΠΑΟΔΑΠ κ. Σταθόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα καίρια ζητήματα της πόλης μας.

Μεταξύ αυτών τόνισε το πρόβλημα της  υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, δεδομένου ότι αν και ο Δήμος μας έχει  την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει προσωπικό αυτό δεν πραγματοποιείται λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων από την Κεντρική εξουσία. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της Πρόνοιας και Πολεοδομίας 11 Δήμων.

Τον ενημέρωσε επίσης για τα προβλήματα στη διατήρηση της καθημερινής εύρυθμης λειτουργίας της πόλης που δημιούργησε η πρόσφατη  απόφαση κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην αμέλεια που επέδειξε η απελθούσα Δημοτική Αρχή σχετικά με το ζήτημα της εξασφάλισης  σταθμού ΜΕΤΡΟ στην κεντρική μας πλατεία και στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας λόγω αυτής, στις καθημερινές τους μετακινήσεις .

Τέλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο , εκφράζοντας την ικανοποίησή του, για τη δικαίωση των προσπαθειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής στην απορρόφηση προγραμμάτων χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για την εκτέλεση έργων πνοής στην πόλη μας (Υπογραφή Σύμβασης Δικτύου Ποδηλατοδρόμων & Ολικής Ανάπλασης οδών Κοντοπεύκου συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκ. ευρώ, Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ και η Βιοκλιματική Ανάπλαση Τσακού- Οδοί Κυκλάδων, Σολωμού και κάθετων δρόμων, προϋπολογισμού 2,5εκ. ευρώ).

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του τόσο για το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης πρόσληψης υπαλλήλων –εργατικού προσωπικού στο Δήμο , όσο και για το θέμα της μη διεκδίκησης από την απελθούσα Δημοτική Αρχή,σταθμού ΜΕΤΡΟ στην Αγία Παρασκευή.

Διατύπωσε επίσης με σαφήνεια και άμεσο τρόπο την αντίληψη του ιδίου- η οποία και αποτελεί πρόταση του κόμματος του- για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφέρθηκε στο όραμά του για μία Αυτοδιοίκηση με ουσιαστικές αρμοδιότητες-στηρίζω τη δημιουργία μεγάλων Δήμων όπου ο Δήμαρχος θα πρέπει να είναι Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά-συμπληρώνοντας ότι αρμοδιότητες όπως Αστυνομία και Εφορία θα πρέπει να ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος,  ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρόεδρο για την επίσκεψή του στο Δήμο μας και για την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα θέματα της πόλης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η άριστη αυτή συνεργασία Δήμου και Κοινοβουλευτικών Κομμάτων  θα συνεχιστεί και στο μέλλον με γνώμονα την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι η βιντεοσκοπημένη συνάντηση θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑRΤ TV, στην εκπομπή του Προέδρου, σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 από τις 15.00 έως τις 17.00.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ27112013 007

Δήμος Αγίας Παρασκευής - Γραφείο Τύπου