ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΑ 15/ΜΕΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

| Νέα του Δήμου
sholeia 27 1 16 aΣυνάντηση της Δημοτικής Αρχής Αγίας Παρασκευής  με τους εκπροσώπους των 15/μελών συμβουλίων όλων των Γυμνασίων και  Λυκείων
της πόλης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας-ΔΕΠ, η οποία έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διάθεση για μια πιο στενή συνεργασία με τις Μαθητικές Κοινότητες. 
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιθυμία της Δημοτικής αρχής να ακούει άμεσα τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις και τα αιτήματα των μαθητών  στα θέματα του Δήμου που τους αφορούν και στην, εξ αυτού του λόγου, ανάγκη καθιέρωσης μιας συστηματικής, οργανωμένης και μόνιμης συνεργασίας του Δήμου με τις Μαθητικές Κοινότητες. 
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Π. Γκόνης, που συντόνιζε τη συζήτηση, είπε ότι σκοπός της συνάντησης είναι να επιχειρηθεί μια πρώτη προσέγγιση του περιεχόμενου και διερεύνηση των βημάτων και των διαδικασιών  υλοποίησης αυτής τις συνεργασίας, ώστε να διαμορφωθεί  ένα πλαίσιο σκέψεων και προτάσεων συμμετοχής των μαθητών στις Δημοτικές υποθέσεις που τους αφορούν με βάση το οποίο να συζητήσουν και να αποφασίσουν οι Μαθητικές Κοινότητες. Ο Π. Γκόνης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος και ο Αντιδημ. Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης, που μίλησαν μετά από αυτόν, καθώς  και η Αντιδημ. Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη που έστειλε γραπτή εισήγηση, έθεσαν ορισμένα πιθανά πεδία αυτής της συνεργασίας όπως η συμμετοχή των μαθητών στην Οργανωτική Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ και στις   συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα που τους αφορούν,  η συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, η διοργάνωση παρουσίασης-συζήτησης του  Στρατηγικού Σχεδιασμού (Αγία Παρασκευή 2020+) για το μέλλον της πόλης και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μαθητών και συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί, τόσο για τα θέματα που τέθηκαν από τις εισηγήσεις όσο και για αυτά που έθεσαν οι μαθητές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, συνοδεύοντας τους μαθητές τους, Διευθυντές  και εκπαιδευτικοί των Σχολείων, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Β. Τραυλός και  Α. Μπασακίδου-Καράμπελα.
 
Ημ/νία Δημ/σης : 28/1/2016

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software