Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

sym erg 2Συνεχίζονται οι δράσεις συμμετοχικού σχεδιασμού για την ανάπλαση του προαυλίου
του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής καθώς και του τμήματος της οδού Αρτέμονος ανάμεσα στο 7ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο, που ξεκίνησαν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου  η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη, μηχανικοί, γεωπόνοι και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συζήτησαν με τους μαθητές του Σχολείου για τα στάδια υλοποίησης της δράσης και τον τρόπο εργασίας και τους μοίρασαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις δραστηριότητες τους  στο χώρο. Οι μαθητές των Δ,Ε και ΣΤ΄ τάξεων αποτύπωσαν σε σχεδιάγραμμα τον τρόπο που χρησιμοποιούν την αυλή. Οι δράσεις θα συνεχιστούν στις δύο επόμενες εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.
sym erg 1sym erg 3
Υπενθυμίζουμε ότι από το πρόγραμμα, που εισηγήθηκαν  οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη και Παιδείας και Πολιτισμού Π. Γκόνης και  υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, δεν θα προκύψει μελέτη, αλλά προτάσεις και σχεδιαστικές επιλογές βάσει των οποίων η Τεχνική Υπηρεσία θα εκπονήσει τη μελέτη για το έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο.  Ωστόσο το πρωτότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα, έχει ιδιαίτερη παιδαγωγική αξία και σημαντική  κοινωνική διάσταση. Μέσα από την συλλογική διαδικασία του συμμετοχικού σχεδιασμού οι μαθητές  μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται για να φέρουν εις πέρας έναν κοινό στόχο και ταυτόχρονα έρχονται σε επαφή με τη διαδικασία και τις μεθόδους σχεδιασμού του χώρου και μαθαίνουν πώς να «επικοινωνούν» την σχεδιαστική τους πρόταση στο κοινό (με παρουσιάσεις, μακέτες κ.α.). Επίσης  το πρόγραμμα εισάγει νέα πεδία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία όπως ο αστικός σχεδιασμός, η αρχιτεκτονική, η βιώσιμη κινητικότητα, η ενέργεια κ.α. και βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα το χώρο τους, τη σημασία του και τα προβλήματά του και τελικά να τον οικειοποιηθούν. Τέλος αποτελεί και μια διαφορετική πρόταση για το πώς θα μπορούσε να γίνεται στο μέλλον η αναβάθμιση των σχολείων παίρνοντας υπόψη τις προτάσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, αλλά και εν γένει των Δημόσιων χώρων  παίρνοντας υπόψη τις προτάσεις των χρηστών.
 
Ημ/νία Δημ/σης : 20/1/2016

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software