Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

SKE ERTΣτην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της περιφέρειας Αττικής, την Τρίτη 22/12/2015 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος. 
Τα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ), που σύμφωνα με τον Ιδρυτικό Νόμο της Νέας ΕΡΤ πρέπει να υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια της χώρας,  είναι ομάδες πολιτών, Κοινωνικών Συλλογικοτήτων  και επαγγελματικών Ενώσεων που συνεδριάζουν μία φορά το μήνα, και μεταφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τις απόψεις τους για το περιεχόμενο του προγράμματος. Το ΣΚΕ της περιφέρειας Αττικής απαρτίζεται από 100 συνολικά μέλη, εκ των οποίων τα 50  είναι εκπρόσωποι θεσμών και κοινωνικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-ΕΚΠΑ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΕ, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α. και τα υπόλοιπα 50  είναι κληρωτοί πολίτες, με ισάριθμους αναπληρωτές (κατετέθησαν 993 αιτήσεις).
Η πρώτη Ολομέλεια του ΣΚΕ της περιφέρειας Αττικής έγινε στο στούντιο C της ραδιοφωνίας, με θέμα συζήτησης: «Προτάσεις και σκέψεις για διαβούλευση» και «Πρόσκληση για υποψηφιότητες του πενταμελούς προσωρινού προεδρείου». Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής καλωσορίζοντας τα μέλη του ΣΚΕ  δήλωσε ότι η Διοίκηση  θέλει την ΕΡΤ εξωστρεφή και στηρίζει τα ΣΚΕ χωρίς όμως να επεμβαίνει. Ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης που είπε: «Οφείλουμε να λογοδοτούμε στην κοινωνία, για να μας ελέγξετε πρέπει να ξέρετε τι κάνουμε». 
Οι ολομέλειες των συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ καλύπτονται με live streaming διαδικτυακά από το web tv και το web radio της ΕΡΤ ενώ μέσα από τη σελίδα polites.ert.gr. μπορούν οι τηλεθεατές να καταθέτουν απόψεις και ερωτήσεις.
Η ΕΡΤ1 μεταδίδει μία φορά το μήνα την εκπομπή ΠΟΛΙΤΕΣ με τη συμμετοχή 20 μελών από τα ΣΚΑ 5 τηλεθεατών και 5 σπουδαστών από τα τμήματα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Παντείου.
 
Ημ/νία Δημ/σης : 24/12/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software