ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

| Νέα του Δήμου

logo-agiaΗ Αγία Παρασκευή τίμησε και φέτος με λαμπρότητα την εθνική επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940 .
Το πρόγραμμα του τριήμερου εορτασμού περιελάμβανε γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης  Οκτωβρίου όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών.

Από νωρίς το πρωί της 28ης  Οκτωβρίου ήχησαν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Μετά  το τέλος της Θείας Λειτουργίας , πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Πατέρα Σταύρου Τριακαλιώτη και έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την υποδιευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής κα. Πανωραία Κομπογιάννη.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης είχε  η εκπαιδευτικός κα Ευαγγελία Μύτικα, του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέηση στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής και κατάθεση  στεφάνων από τους φορείς.

Κατάθεση στεφάνου πραγματοποιήθηκε και στην προτομή των Αγωνιστριών της Πίνδου , από κοινού, από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και  τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής,  «Ο Πύρρος», κ Σωκράτη Μέγα.

Ακολούθησε παρέλαση ενώπιον των επισήμων, με τη συνοδεία εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του Λυκείου Ελληνίδων ,του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων προσκόπων, των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΤ΄και Ζ΄, Αγ. Γεωργίου και Τρωάδος) και της μαθητιώσας  νεολαίας όλων των βαθμίδων των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της πόλης μας.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την επίσημη υποστολή της Σημαίας.

Στον εορτασμό  παρέστησαν, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης  Ζορμπάς, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές των Αρχών της περιοχής, Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου, Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων.

Τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο  Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ και, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Κ. Μανιάτη, ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Τομέα  κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

28ΗΟΚΤΩΒΡΙΟΥ2013 007

28ΗΟΚΤΩΒΡΙΟΥ2013 020