Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: EΓΚΡΙΣΗ B’ ΦΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: EΓΚΡΙΣΗ B’ ΦΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»

logo agias paraskevisΕγκρίθηκε χθες 10/11/2015 ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραλαβή της Β’ Φάσης της Μελέτης «ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»,
 που περιλαμβάνει δύο επιμέρους μελέτες: α) «Μελέτη Αστικής Κινητικότητας Οχημάτων και Parking στο Κέντρο της Πόλης» και β) «Μελέτη Δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας».  Η υλοποίηση της μελέτης ξεκίνησε με προκήρυξη στις 4/11/13 και έγινε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής στο οποίο είχε ενταχθεί το 2008.  
 
Στην Β’ Φάση της πρώτης μελέτης (Αστικής Κινητικότητας Οχημάτων και Parking στο Κέντρο της Πόλης) οριστικοποιείται η πρόταση για την ελεγχόμενη στάθμευση (πλήρης χωροθέτηση θέσεων κατοίκων, επισκεπτών, μικτών, φορτοεκφόρτωσης κ.λ.π.), μετά από περαιτέρω επεξεργασία της προκαταρκτικής πρότασης και αφού λήφθηκαν υπόψη οι επισημάνσεις και υποδείξεις του Δήμου. Ακόμη, γίνεται επεξεργασία και λεπτομερέστερη εκτίμηση των οικονομικών παραμέτρων για υπόγειους χώρους στάθμευσης, για ελεγχόμενη στάθμευση παρά την οδό και για συνδιασμό των δύο.
 
Η Β’ Φάση της δεύτερης μελέτης (Δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας) περιλαμβάνει την λεπτομερή επεξεργασία (μικρές τροποποιήσεις διαδρομών, ακριβείς θέσεις στάσεων, μέση συχνότητα δρομολογίων) εναλλακτικού δικτύου Δημοτικής Συγκοινωνίας. Επίσης καλύπτει τις υπόλοιπες παραμέτρους λειτουργίας της Συγκοινωνίας, όπως θέματα κομίστρου, τύπους οχημάτων ανά γραμμή, εκτίμηση δαπανών υλοποίησης και λειτουργίας,  εκτίμηση του χιλιομετρικού κόστους, οργάνωσης κ.α.
 
Με  την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ευχαρίστησε τους μελετητές, την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη και τον συγκοινωνιολόγο του Δήμου Κ. Σπαθόπουλο για την συμβολή τους στην υλοποίηση της Μελέτης. 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 11/11/2015
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software