Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 2Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 2Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΟ

tsakos 3 11 15
Έγινε με επιτυχία τη Δευτέρα 3/11/15, στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο, η συνοικιακή συνέλευση στον Τσακό Αγίας Παρασκευής με διοργάνωση για 2η χρονιά από  το Δήμο Αγίας Παρασκευής και με αφορμή τη σύνταξη Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016. 
Η συνέλευση ξεκίνησε με εισήγηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου  ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις που έκαμε η Δημοτική Αρχή το 2015 όπως και στα έργα που θα γίνουν το 2016. Συγκεκριμένα: 
 
ΕΡΓΑ 2015
•Ανάπλαση και πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών:
 α)Πλατείας Τσακού επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, 
 β)επί των οδών Σολωμού και Λυκείου, 
 γ)των Δασκαλικών επί των οδών Σολωμού και Δημητρακοπούλου και 
 δ)Πλατείας  Αρκαδίου
•Ανάπλαση τμημάτων πεζοδρομίων επί της Λεωφ. Μεσογείων και μικροεπισκευές, σημάνσεις, τοποθέτηση εμποδίων, διευθέτηση προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού κ.λπ. σε τμήματα των οδών Μακεδονίας, Ηπείρου και Θράκης,   Επτανήσου, Σολωμού, Βαλαωρίτου, Δημητρακοπούλου, Μεσογείων και Ηπείρου, Διγενή, Αιτωλίας και σε άλλα χαρακτηριστικά προβληματικά σημεία. 
•Πλήρης καθαρισμός του Λόφου Τσακού από εργολαβία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού – ΣΠΑΥ και πολλές φορές από τους εθελοντές του Δήμου και το Σύλλογο Κατοίκων.
•Προώθηση των μελετών για το Νεκροταφείο.
•Τοποθέτηση σύγχρονου Πυροφυλάκειου στο λόφο Τσακού με τον ΣΠΑΥ.
•Σύνταξη υδραυλικής μελέτης κατασκευής αγωγών ομβρίων οδών Νεαπόλεως και Σολωμού με τελικό αποδέκτη τον αγωγό της Λεωφόρου Μεσογείων.
•Ολοκλήρωση του ελέγχου αντοχής του φέροντος Οργανισμού του Κολυμβητηρίου από το Κρατικό Εργαστήριο.
•Σημαντικές συντηρήσεις, επισκευές και βελτιώσεις σε όλα τα σχολεία (τουαλέτες και μόνωση δώματος 6ου Δημοτικού, στεγάνωση δώματος 5ου Γυμνασίου, βάψιμο 4ου Λυκείου και 3ου Δημοτικού, αλεξικέραυνο 5ου Γυμνασίου κ.α.) και τους Παιδικούς Σταθμούς της συνοικίας.
•Ρύθμιση του δανείου του Ναού Προφήτη Ηλία.
•Επισκευές φθορών οδοστρωμάτων και ηλεκτροφωτισμού.
•Παρεμβάσεις για τις συγκοινωνίες στον ΟΑΣΑ με στόχο τη σταθερή και πυκνή σύνδεση της συνοικίας με το κέντρο της πόλης και τους σταθμούς του Μετρό.
•Συνέχιση  λειτουργίας Δημοτικού  Ιατρείου Κοινωνικού Φαρμακείου και Ανταλλακτηρίου ρούχων και πολλές δράσεις-προγράμματα πρόληψης και υγείας.
•Συμμετοχή του Δήμου στην κινητοποίηση για την  κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Καραϊσκάκη και συνεχείς ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας της. 
•Στήριξη Συλλόγου Κατοίκων Τσακού (συνδιοργάνωση εκδήλωσης καλοκαιριού, δενδροφύτευση, καθαρισμοί κα)
•Στολισμός Χριστουγενιάτικου Δένδρου στην Πλατεία Τσακού με το Σύλλογο και τους Πρόσκοπους.
•Παραχώρηση αίθουσας  5ου Γυμνασίου στο Σύλλογο Κατοίκων.
•Μείωση τελών Νεκροταφείου σε ύψος 15%.
•Μείωση 15% τελών στα μικρά καταστήματα.
 
ΕΡΓΑ 2016
Κοιμητήριο: Ολοκλήρωση των μελετών (Γεωλογική-Υδρογεωτεχνική-Ανάπλασης), συνολική μελέτη ανάπλασης  το 2ο εξάμηνο του2016 και κατασκευή όλων των  έργων και του Ναού  το 2017. 
Υλοποίηση προγράμματος επισκευής φθορών οδοστρωμάτων αλλά και καθολικού ασφαλτοτάπητα μέσω δημοπράτησης αντίστοιχων εργολαβιών.
Πεζοδρόμηση οδού Κονδυλάκη. 
Ένταξη των οδών Καραϊσκάκη, Σολωμού, Μεγάλου Σπηλαίου και Μπουμπουλίνας σε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας (Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής έτους 2015). 
Ολοκλήρωση ενεργειών για απόκτηση του 118 Οικοδομικού Τετραγώνου.
Ολοκλήρωση της δημοπράτησης του 1ου ΕΠΑΛ (Λύκειο Μπαρμπίκα) τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2016 (σύμφωνα με τη δέσμευση της ΚΤΥΠ ΑΕ)
Διεκδίκηση απόκτησης του Κτήματος Μακρή (μετά τον χαρακτηρισμό του σε κατάλληλο και αναγκαίο για σχολείο, από κατάλληλο αλλά όχι αναγκαίο που ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2014).
Ανάπλαση Παιδικής χαράς στην οδό Γενναδίου.
Κολυμβητήριο: Μελέτη αποπεράτωσης και εφαρμογής μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας (Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής έτους 2015). 
Σταθερή διεκδίκηση χώρων του Υπουργείου Γεωργίας.
Νέα μείωση τελών Νεκροταφείου.
 
Ο πρόεδρος Βασ. Σαββίδης και ο αντιπρόεδρος Αναστ. Μίχας του Συλλόγου Τσακού ακολούθως αναφέρθηκαν  στην αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών και χαρακτήρισαν αρνητική εξέλιξη την αλλαγή στη διαδρομή του Β5 μέσα στην πόλη, στην ανάγκη δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας, στην ανάγκη εξασφάλισης περισσότερων ελεύθερων χώρων, καθώς και σε θέματα πεζοδρομίων, ασφάλειας, παράνομων σταθμεύσεων κα.
 
Στη συνέχεια πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις οι πολίτες.  Θέματα συγκοινωνίας και αλλαγής του Β5 πεζοδρομίων, καθαριότητας κάδων, παράνομης στάθμευσης και κυκλοφορίας, βανδαλισμών σε πάρκα και παιδικές χαρές, πυρασφάλειας και εγκαταλειμμένων οχημάτων ήταν αυτά που τέθηκαν από τους περισσότερους. 
Παρεμβάσεις έκαναν στη συνέχεια οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Βασ. Ζορμπάς και Βασ. Γιαννακόπουλος (πρ. Δήμαρχοι), Ανδρ. Γκιζιώτης και Αλ. Μουστόγιαννης  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτ. Ησαϊας και Κ. Τσιαμπάς.
Ο Δήμαρχος στο τέλος  της συνέλευσης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα και τοποθετήσεις, δήλωσε ότι για τη λεωφοριακή γραμμή Β5 θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον ΟΑΣΑ και κάλεσε τις Δημοτικής Παρατάξεις και τους Συλλόγους να συμμετέχουν, ανακοίνωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία ΚΕΠ στον Τσακό, επανέλαβε τις δεσμεύσεις που ανέφερε στην εισήγηση του και  κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού (για τον οποίο θα γίνει ειδική εκδήλωση) ώστε να προσδιορίσουμε τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες για το μέλλον της πόλης μας. Στη συνέχεια της συνέλευσης, που προήδρευσε η Δημοτική Σύμβουλος Τερψ. Γκιόκα, απάντησαν σε θέματα της αρμοδιότητας τους οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Παπαγεωργίου, Ι. Σιδέρης και Ελισ. Πετσατώδη όπως και ο Εντεταλμένος  Δημ. Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Παν. Γκόνης. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δημ. Σύμβουλοι Σοφ. Αϊδίνη και Δημ. Κονταξής.
 
Ημ/νία Δημ/σης : 3/11/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software