Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ERASMUSΈξι μαθητές Λυκείων της πόλης μας συνοδευόμενοι από τις Α. Στεργίου και Δέσπ. Παναγιωτοπούλου, της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Δήμου εκπροσώπησαν το Δήμο Αγ. Παρασκευής από τις 17 έως τις 25/10 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+
για την νεολαία που είχε τον τίτλο «Eπειδή είμαστε νέοι νομίζετε ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε;».
Η αποστολή μετέβη αρχικά στο Saint-Brieuc όπου  έγινε προετοιμασία  με άλλους  σαράντα (40) νέους  σε εργαστήρια  με διάφορα θέματα. Κατά την παραμονή της αποστολής στο Saint-Brieuc έγινε μνημόσυνο στη μνήμη του Η. ΜΟΤΑΖ, του Παλαιστίνιου που ζούσε για μεγάλο διάστημα στο Saint-Brieuc, (με τη συμμετοχή τοπικών οργανώσεων που φέρουν το όνομα «Αλληλεγγύη για την Παλαιστίνη») ο οποίος δολοφονήθηκε στην Βηθλεέμ από σφαίρα Ισραηλινών.
Στη συνέχεια μετέβησαν στο Στρασβούργο, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συγκεντρώθηκαν 2000-2500 νέοι κυρίως από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, την Τυνησία, την Ελλάδα, την Βοσνία, τον Καναδά κ.α.
Σε διάφορες αίθουσες του Κοινοβουλίου αλλά και σε περιφερειακά κτήρια έγιναν ομάδες εργασίας και τα αποτελέσματα αυτών των εργαστηρίων διαβιβάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου και ψηφίσθηκε η τελική φράση που θα ακολουθεί  για 4 χρόνια την Εθνική Σύμβαση μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και των Κέντρων Νεότητας και Πολιτισμού και των παρτενέρ τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η φράση που ψηφίστηκε και είναι συνδυασμός προτάσεων είναι η εξής: «Προσπαθούμε όλοι μαζί να ευαισθητοποιήσουμε την  κοινωνία ενάντια στις διακρίσεις, δίνοντας αξία στη συνύπαρξη, την ισότητα και το άνοιγμα στον Πολιτισμό». Από κάθε χώρα επιλέχθηκε ένα άτομο ως International Expert leader προκειμένου να εκφράσει τις πολιτικές της χώρας του για τη νεολαία και είναι τιμητικό για την πόλη μας ότι η κ. Άννα Στεργίου επιλέχθηκε ως  εκπρόσωπος της Ελλάδας. 
Σημειώνουμε  ότι εκτός της πόλης μας από την Ελλάδα συμμετείχαν οι Δήμοι Βόλου και Χίου.
Τέλος επίσημα κείμενα και τοποθετήσεις καθώς και video θα μας σταλούν προσεχώς μέσω διαδικτύου προς αποφυγή μεγάλης δαπάνης οπότε και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα κάνει δημόσια προβολή.
      
 
                                                                                                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
                                                                                                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 29/10/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software