Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ Παρουσίαση δράσεων από τη Δημοτική αρχή

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ Παρουσίαση δράσεων από τη Δημοτική αρχή

s AiG 15 2s AiG 15

Έγινε με επιτυχία την Κυριακή 18-10-15, στο 2ο Γυμνάσιο, η πρώτη για φέτος συνοικιακή συνέλευση στον Αϊ Γιάννη Αγίας Παρασκευής με διοργάνωση για 2η χρονιά από  το Δήμο Αγίας Παρασκευής και με αφορμή τη σύνταξη Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016. 
 
Η συνέλευση ξεκίνησε με εισήγηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου  ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις που έκαμε η Δημοτική Αρχή στον 1ο χρόνο θητείας της. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε: 
•Στα έργα, τις αναπλάσεις, τις επισκευές, τις σημάνσεις και τη διευθέτηση προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού κλπ στην οδό Αγίου Ιωάννου, στην οδό Αιγαίου Πελάγους, στα πεζοδρόμια της Κεντρικής Πλατείας και της Μεσογείων, στο έργο ανάπλασης των οδών Ελευθερίας και Ιερολοχιτών που ολοκληρώνεται σύντομα όπως και στις αναπλάσεις στην Κεντρική πλατεία, γύρω από την πλατεία του Αϊ Γιάννη, στις οδούς Πελοποννήσου, Μακεδονίας και Επτανήσου και σε πολλά άλλα προβληματικά σημεία της περιοχής.  
•Στην ανάπλαση  με σύγχρονο τρόπο των Παιδικών Χαρών  της Κεντρικής Πλατείας επί της οδού Γιαβάση και της Πλατείας του Αϊ-Γιάννη επί της οδού Ελβετίας. 
•Στον λεπτομερή καθαρισμό και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και άλλων χώρων  όπως στο Πάρκο της οδού Γραβιάς (που είχαμε 230 σακούλες με ξερά χόρτα και κλαδιά), στο Πάρκο Νεαπόλεως, στο κτήμα Μπέλμπα, στα Σχολεία, στην οδό Μεγαλόχαρης και αρκετά άλλα σημεία.   
•Στην αναβάθμιση   του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου «Στ. Κώτσης» με το Δημοτικό Κινηματογράφο (τις ταινίες παρακολούθησαν περίπου 8.000 θεατές), έργα υποδομής (όμβρια, περίφραξη, καθαρισμός, φωτισμός, δρόμοι) και μέτρα προστασίας (πυρασφάλεια, περίφραξη). 
•Στις μελέτες για τη στατική επάρκεια και την ενεργειακή αυτονομία  του κολυμβητηρίου. 
•Στα αντιπλημμυρικά  στις οδούς Βορρά και Γραβιάς, τον καθαρισμό των ρεμάτων Ανθέων, Παπαφλέσσα και το εγκυστωμένο της οδού Ύδρας και τη μελέτη κατασκευής αγωγών ομβρίων για την περιοχή του Αϊ Γιάννη (Τεμπών-Ύδρας, Θεμιστοκλέους-Ρήγα Φεραίου-τμήμα της Περικλέους-Παραδείσου και Ειρήνης) όπως και για την οδό Νεαπόλεως.  
•Στην κατασκευή  νέας Θεατρικής Σκηνής στο 1ο  Λύκειο, στον  αύλειο χώρο, τα WC και το μπάσκετ του 1ου Δημοτικού Σχολείου,  στα WC του 2ου  Δημοτικού και στις άλλες συντηρήσεις, επισκευές και βελτιώσεις σε όλα τα σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της γειτονιάς. 
•Στις ενέργειες προς το Υπουργείο Γεωργίας για την διεκδίκηση του Πάρκου Νεαπόλεως. 
•Στη μείωση τελών στα μικρά καταστήματα και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων  καθώς και στις ενέργειες, πολλές από κοινού με την ΕΝΕΒΑΠ και το Σωματείο Εστιατόρων «Ο Διόνυσος», για την στήριξη και προβολή της Τοπικής Αγοράς. 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, που προήδρευε της συνέλευσης, ενημέρωσε για τις κατ επανάληψη παρεμβάσεις προς τη Γενική Διεύθυνση του ΟΑΣΑ με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης της συνοικίας από τις συγκοινωνίες. Υπήρξαν θετικά αποτελέσματα με  σημαντικότερο τη ίδρυση της νέας τοπικής γραμμής 417 από την 1η Νοέμβρη 2015. Η γραμμή θα  ακολουθεί τη διαδρομή  Νομισματοκοπείο-Μεσογείων-Ηπείρου-Ελ.  Βενιζέλου-Πατρ. Γρηγορίου-Πελοποννήσου-Ειρήνης- Ελβετίας- Αγίου Ιωάννου – Χαλανδρίου- σταθμός μετρό οδού Αγίας Παρασκευής- Πλ. Κένεντυ- σταθμός μετρό οδού Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου –Κεντρική πλατεία – Αγίου Ιωάννου –Τασοπούλου-Ειρήνης- Πελοποννήσου-Πατρ. Γρηγορίου - Ελ.  Βενιζέλου- Ηπείρου- Μεσογείων- Νομισματοκοπείο. Η νέα γραμμή, που θα εξυπηρετείται με 12/μετρα λεωφορεία τα οποία θα διέρχονται ανά 15 λεπτά, καθιστά πολύ εύκολη πλέον την πρόσβαση της συνοικίας στους σταθμούς του μετρό.   Όσον αφορά τη γραμμή Β5 ο ΟΑΣΑ απέκλεισε, παρά τις έντονες πιέσεις και διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής, την περίπτωση να μπαίνει στη συνοικία γιατί είναι γραμμή κορμού και οι γραμμές κορμού κινούνται μόνο στους κεντρικούς οδικούς άξονες παντού στο λεκανοπέδιο. Η γραμμή 407 παραμένει ως έχει και με χρόνο διέλευσης 20/λεπτά.  Η γραμμή 406 θα είναι όπως σήμερα με τη διαφορά ότι όταν φτάνει  στην πλατεία Αϊ  Γιάννα θα στρίβει δεξιά στην Τασοπούλου, δεξιά Ελβετίας, θα κατεβαίνει την Αγίου Ιωάννου και θα συνεχίζει όπως σήμερα σε Κοντόπευκο και Πευκάκια με χρόνο διέλευσης 30/λεπτά. 
 
Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου "ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ" Κ. Βαβουγιός ακολούθως αναφέρθηκε στη συγκοινωνία, όπου ζήτησε διευκρινίσεις για το Β5, τα παρκαρίσματα στα πεζοδρόμια και στις εισόδους για ΑμεΑ της πλατείας Αϊ Γιάννη, την ηχητική όχληση από μαγαζιά και συναυλίες, τα σκουπίδια που αφήνονται έξω από τους κάδους, τα μηχανάκια που μπαίνουν στην πλατεία, τις λακκούβας σε Ασημακοπούλου, Αρτέμιδος, Ειρήνης και Αιγαίου Πελάγους και τη διαμπερή κυκλοφορία. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να συμβάλουν οι πολίτες στην καθαριότητα ενισχύοντας την ανακύκλωση και μαζεύοντας τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων τους. Πρότεινε, τέλος, την κατασκευή υπογείου παρκινγκ από το Αμερικανικό Κολέγιο, σύμφωνα με παλαιότερη δέσμευση, για να λυθεί το οξυμένο πρόβλημα που δημιουργείται στους γύρω δρόμους.
 
Στη συνέχεια πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρ. Δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Ελ. Παπαδοπούλου και Τ. Κωστόπουλος, ο πρ. Δημ. Σύμβουλος Σπ. Παπασπύρος καθώς και ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Βασ. Τσαγκάρης. Θέματα πεζοδρομίων, ηχορύπανσης, παράνομης στάθμευσης και κυκλοφορίας ήταν αυτά που τέθηκαν από τους περισσότερους. Τέθηκαν επίσης θέματα  δράσεων υποστήριξης της τοπικής αγοράς,  φωτισμού σε ορισμένα σημεία, δημιουργίας WC στις πλατείες και στο πάρκο Στ. Κώτσης, προβλήματα που δημιουργούν τα σχολικά της Γαλλικής Σχολής και πιθανού αποκλεισμού της πρόσβασης οχημάτων στο Μοναστήρι του Αϊ Γιάννη τη νύχτα.
Παρεμβάσεις έκαναν στη συνέχεια οι  επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Βασ. Ζορμπάς, πρ. Δήμαρχος Α. Γκιζιώτης και Αλ. Μουστόγιαννης όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτ. Ησαϊας, Κ. Τσιαμπάς, Π. Γκόνης και Δ. Κονταξής.
Ο Δήμαρχος στο τέλος  της συνέλευσης απάντησε σε σειρά ερωτημάτων και ανέλαβε δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση τους: 
•Νεκροταφείο: Προχωρούν οι μελέτες υπεδάφους και το έτος 2017 θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα και ο Ναός. 
•Πάρκο «Στ. Κώτσης»: Θα γίνει επίστρωση αθλητικών διαδρόμων, φύτευση και κατασκευή WC.
•Περίπτερα: Ένα δύσκολο θέμα για το οποίο θα υπάρξει κανονισμός λειτουργίας, όπως και για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων.
•Καταστήματα στον Αϊ Γιάννη: Εστάλη επιστολή σε όλους και θα υπάρξει αυστηρότητα στην ένταση του ήχου.
•Οδοί Αιγαίου Πελάγους και Ειρήνης:  Θα ασφαλτοστρωθούν εκ νέου και θα γίνει ανάπλαση πεζοδρομίων.
•Πλατεία  Αϊ Γιάννη: Θα γίνει ανάπλαση των σιντριβανιών και του χώρου.
•Διαφημίσεις: Θα γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός, κα.
Στη συνέχεια τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής για τις συνελεύσεις είναι να φτάσουμε στον Συμμετοχικό προϋπολογισμό και την ανάδειξη επιτροπών ενεργών πολιτών. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου ώστε να προσδιορίσουμε τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες για το μέλλον της πόλης μας
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Παπαγεωργίου, Ι. Σιδέρης και Κ. Χατζηανδρέου και οι Δημ. Σύμβουλοι Σ. Αϊδίνη, Γιαν. Λογοθέτης και Σωτ. Παπαμιχαήλ. 
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 19/10/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software