Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

71 apel2Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 12 Οκτώβρη 2015,  στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής η εκδήλωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τα 71 χρόνια απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος είπε ότι η ιδέα για την εκδήλωση προέκυψε από τη διοργάνωση αντίστοιχων από την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθήνας, τα Υπουργεία  και την ΕΡΤ και σημείωσε ότι ο Δήμος θα κάνει αφιερώματα για σημαντικές επετείους ώστε σοβαρά, υπεύθυνα και αντικειμενικά, παρά τις όποιες διαφορές απόψεων, να μαθαίνουμε  την ιστορία μας.
Στη συνέχεια η ιστορικός Βασιλική Λάζου, Δρ. του Πάντειου Πανεπιστημίου, στην ομιλία της με θέμα «Η απελευθέρωση της Αθήνας: Προσδοκίες και πραγματικότητα» είπε ότι γιορτάζεται η  επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας μετά από 70 χρόνια και  αναφέρθηκε σε γεγονότα της κατοχής και στις  συνέπειες τους για την Ελλάδα, στην αντίσταση των Ελλήνων, σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις (ΕΑΜ, ΕΔΕΣ κα) και τη συμμετοχή τους ανά περιοχή όπως και στα γεγονότα των 53 ημερών της  απελευθέρωσης μέχρι τα Δεκεμβριανά.  Ακολούθησε η  προβολή του Ντοκιμαντέρ του Φιλοπ. Φίνου  «Η απελευθέρωση της Αθήνας».
71 apel571 apel1
Η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του Ξενοφώντα Τζανίνη, απέδωσε μοναδικά, στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης, αντιφασιστικά τραγούδια.
Στην εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Ζαχ. Σώκος και παρακολούθησε πολύς κόσμος παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής  Κώστας Κατσίκης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Κ. Χατζηανδρέου οι Δημ. Σύμβουλοι Σ. Αϊδίνη, Χρυσ. Κολώνια,  Γ. Λογοθέτης, Σωτ. Παπαμιχαήλ και Ε. Καψοκεφάλου, οι πρ. Δημ. Σύμβουλοι Μιχ. Γαβράς και Σπ. Παπασπύρος, ο Θ. Μπριάνης από το Σύλλογο Εφέδρων κ.α.
 
Ημ/νία Δημ/σης : 13/10/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software