Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ»: ΟΛΑ ΜΙΑ ΜΑΓΕΙΑ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ»: ΟΛΑ ΜΙΑ ΜΑΓΕΙΑ

prom d2

To Σάββατο 3 Οκτωβρίου Δήμος και ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.), υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσίασαν, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, με επιτυχία, την όπερα του Παναγιώτη Καρούσου Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό  ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και ο  πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ. 
Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Καρούσος προλόγισε το έργο αναλύοντας το μύθο του Προμηθέα και την διαχρονική συμβολή του ως σύμβολο αντίστασης ενάντια στην τυραννική εξουσία. Το βροντερό ΟΧΙ του εντυπωσιακού Προμηθέα, μπάσου Βασίλη Ασημακόπουλου, ενάντια στην εξουσία του Δία έμοιαζε εξαιρετικά επίκαιρο μετά το πρόσφατο ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Η Σκηνοθεσία του Βασίλη Ασημακόπουλου έδενε αναπόσπαστα στην τραγωδία του Αισχύλου και στην μουσική δημιουργία του Ελληνοκαναδού Παναγιώτη Καρούσου. Η ερμηνεία των καλλιτεχνών υπήρξε εντυπωσιακή (Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος - Ιώ/θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας - Βία/Ωκεανίδα /θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράτου, Ράνια Ζέττα, βιόλα - Βιβή Κλεισούρα, πιάνο). Οι φωνές, οι μελωδίες της μουσικής, όλα μια μαγεία.
prom d1
Το βροντερό ΟΧΙ του εντυπωσιακού Προμηθέα, μπάσου Βασίλη Ασημακόπουλου, ενάντια στην εξουσία του Δία ήταν το ΟΧΙ ολόκληρου του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια.
Η παράσταση απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και στη συνέχεια απονεμήθηκαν έπαινοι από την αντιπροσωπεία της UNESCO. 
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Νικολαΐδης, η ηθοποιός Φωτεινή Φιλοσόφου, ο Επίτιμος Πρόεδρος και η Κοσμήτορας της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Παύλος Νισλόγλου και Ζαχαρούλα Καβακιώτη, η Αγγελική Χιώτη, η καθηγήτρια μουσικής Καίτη Καρατζά, ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης κ.α. 
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 8/10/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software