ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

| Νέα του Δήμου
Ierokipia
Την Παρασκευή 11/09/2015 αντιπροσωπεία του Δήμου Αγ. Παρασκευής επεσκέφθη, μετά από πρόσκληση για συμμετοχή στον πολιτιστικό θεσμό « Ιεροκήπια», τον αδελφοποιημένο Δήμο Γεροσκήπου Κύπρου.
Στο αεροδρόμιο της Πάφου την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Παυλίδης και είχαν φιλική συζήτηση παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Αδελφοποίησης κ. Χαρίκλειας Σαρίκα σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πολύ αναλυτική ξενάγηση στο ναό της Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου, ένα εξαιρετικά σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής του 9ου αιώνα, και γεύμα από σπιτικά παραδοσιακά εδέσματα στο Κέντρο Ενηλίκων Γεροσκήπου (το δικό μας ΚΑΠΗ).
Το απόγευμα κατέφθασε μαζί με το Δήμαρχο Ιωάννη Σταθόπουλο και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στην κεντρική πλατεία Γεροσκήπου, για την έναρξη των εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2015». 
Ακολούθησε συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τον εξαιρετικό Βασίλη Λέκκα και την καταπληκτική χορωδία και ορχήστρα νέων του Δήμου Γεροσκήπου. 
Το Σάββατο 12/09/2015, έπειτα από την αναχώρηση του Δημάρχου για την  Αθήνα, η υπόλοιπη αποστολή πραγματοποίησε μία μικρή βόλτα και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου και το λιμάνι.
Το απόγευμα η αντιπροσωπεία μεταφέρθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου για τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και ακολούθησε προσφορά παραδοσιακού δείπνου. 
Το πρωί της Κυριακής 13/09/2015 ο Δήμαρχος Γεροσκήπου και η οικογένειά του υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία μας στο σπίτι τους, προσφέροντας καφέ, σπιτικά κεράσματα και αναμνηστικά δώρα. Στο αεροδρόμιο μας συνόδευσαν οι ίδιοι, όπου σε κλίμα συγκίνησης ανταλλάξαμε ευχές μέχρι την επόμενή μας συνάντηση.
Σημειώνουμε ότι σε ξεχωριστές συναντήσεις έγιναν ενημερώσεις για τις δράσεις του Δήμου Γεροσκήπου, για τη λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων και των Επιτροπών Παιδείας και τέλος για τα προς υλοποίηση έργα και τη χρηματοδότησή τους.
Η φιλοξενία τόσο του Δημάρχου, όσο και των υπολοίπων που μας υποδέχτηκαν στο Αδελφό Δήμο ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, ήταν πραγματικά ζεστή, ήταν αντάξια του όρου Αδελφοί! Η αντιπροσωπεία μας θαύμασε την αισθητική τους και αγάπησε την κουλτούρα τους.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποτελείτο από τους Δημοτικούς Συμβούλους Χρύσα Κολώνια, Αθαν. Παπασταθάκη και Γιάννη Μυλωνάκη, την εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαρία Ξυνογαλά και την υπάλληλο του Δήμου Μαρία Κελεσίδη.
 
*Οι αποζημιώσεις μελών της αντιπροσωπείας θα δοθούν στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου της Αγίας Παρασκευής.
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 21/9/2015

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software