ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

| Νέα του Δήμου

Έτσι , την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Κοσμά του Αιτωλού, μικροί και μεγάλοι έγιναν μία όμορφη παρέα, τραγούδησαν, χόρεψαν κι έπαιξαν πολλά παιχνίδια.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού & στη θεραπεία ατόμων με αναπηρία».

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις με ομιλητές από όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας .

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας κα. Γερασιμία Μουχτούρη, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, τόνισε την ιδιαίτερη  σημασία της ημερίδας  και επεσήμανε ότι αυτή θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία αντίστοιχων δραστηριοτήτων δεδομένου ότι ο νευραλγικός τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής απαιτεί ιδιαίτερη ευαισθησία και εγρήγορση.

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε η Κοινωνική Λειτουργός του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για ΑμεΑ κα. Μαρίνα Καρβέλη, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Εργαστηρίου, ενώ η Πρόεδρος Δ.Σ. Εθελοντριών Παιγνιοθήκης κα. Ελένη Δεληγιώργη αναφέρθηκε στο όραμα και στους στόχους της Παιγνιοθήκης.

Η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου- Κοινωνιολόγος κα. Αντωνία Γκίνη προλόγισε την ημερίδα και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θέμα «Το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία & ο ρόλος των γονέων» από την Προϊσταμένη του Β΄ Νηπιακού Σταθμού- Νηπιαγωγό κα. Αναστασία Γιαννάκη.

Η κα. Πηνελόπη Νικολαϊδου, Δασκάλα στην ειδική αγωγή και  μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παιγνιοθήκης ανέπτυξε το θέμα με τίτλο:  «Γιατί μια Παιγνιοθήκη; Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού». Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θέμα: «Το παιχνίδι μέσα από οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες» από την Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Αγωγής Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για ΑμεΑ κα. Βασιλική Παπαδοπούλου.

Ο Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Εργοθεραπευτής κ. Άρης Χρυσανθακόπουλος παρουσίασε το θέμα: «Το παιχνίδι και ο ρόλος του στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού».

Ο Καθηγητής Μουσικής κ. Κωνσταντίνος Μπούρας, μίλησε για τη Μουσική και το Παιχνίδι, ενώ η κα.  Ελένη Κοσμαδάκη από τα ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής έκανε αναφορά στα Παιχνίδια του χτες με τον παππού και τη γιαγιά.

Ακολούθως παρουσιάστηκε το θέμα: «Θεατρικό παιχνίδι»,  από την Ηθοποιό και Δασκάλα Θεατρικού Παιχνιδιού  των Εργαστηρίων Τέχνης Δήμου Αγίας Παρασκευής
(ΠΑΟΔΑΠ.) κα. Γενοβέφα Ζάγγα.

Τέλος, ο Ψυχολόγος – Εργοθεραπευτής κ. Παναγιώτης Σιαπέρας έκλεισε τον κύκλο των ομιλητών μιλώντας για το Παιχνίδι και την Αναπηρία.

Την ημερίδα, η οποία απεκόμισε πολλά θετικά σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο επικεφαλής παράταξης κ. Γιάννης Σταθόπουλος ,η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κα. Έφη Καψοκεφάλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Η Αγία Παρασκευή» κα. Ελένη Βασιλειάδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κ. Βασίλης Σαββίδης, εθελόντριες της Παιγνιοθήκης, πολλοί γονείς και φίλοι.

Δήμος Αγίας Παρασκευής - Γραφείο Τύπου

Ημ/νία δημ/σης:  11/06/2013