ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

t d aΣε συνάντηση με θέμα τη σύνταξη των τοπικών σχεδίων αποκεντρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στην Αγία Παρασκευή, πήρε μέρος ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σιδέρης.
Στη συνάντηση που έγινε σε  κλίμα καλής συνεργασίας εκτός από τους προαναφερόμενους συμμετείχαν:
 
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.
Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.
Η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ Σοφία Κορωναίου.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μελισσίων Πεντέλης Ηλίας Τσουχνίκας.
 
Θέμα της συνάντησης ήταν η διερεύνηση και ο σχεδιασμός για τη σύνταξη των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔ) των Δήμων.
Μετά από πολύωρη συνεργασία των παρευρισκομένων συναποφασίστηκαν τα εξής:
Τα Δημοτικά Συμβούλια που δεν το έχουν ήδη πράξει να συνεδριάσουν εντός του Μαΐου προκειμένου να πάρουν απόφαση όπως αυτή περιγράφεται στον οδηγό του ΕΔΣΝΑ (κεφ. Α παρ. Α1) και να ολοκληρωθούν τα ΤΣΔ έως τις 30/6/2015.
Θα λειτουργήσουν παράλληλα διαδημοτικές ομάδες συνεργασίας, οι οποίες θα προχωρήσουν στη σύνταξη ΤΣΔ λαμβάνοντας υπόψιν τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. 
Οι διαδημοτικές συνεργασίες θα συνεδριάζουν τακτικά σε επιτροπές με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και μελών της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. Στα Δημοτικά Συμβούλια που θα εισάγονται τα ΤΣΔ θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του 

 

Ημ/νία Δημ/σης : 10/5/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software