ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

| Νέα του Δήμου
keraies 1Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου στο Κοντόπευκο έγινε χθες Δευτέρα 16 Μαρτίου εκδήλωση: «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και Τοπικές Κοινωνίες» που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου που περιέγραψε τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δήμου,  συνεχίστηκε με την παρουσίαση των θέσεων της επιτροπής κατοίκων του Κοντόπευκου από την Δ. Τζώρτζιου και τις ομιλίες του Λουκά Μαργαρίτη, Καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας, Κυτταρικής Διαφοροποίησης, Ραδιοβιολογίας και Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας στο Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα  «Όρια Ασφαλείας και Διάταξη Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας» και του Κώστα Διάκου, Δικηγόρου – Νομικού Περιβάλλοντος με θέμα «Το Θεσμικό Πλαίσιο για τη Χωροθέτηση και τη Λειτουργία των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας σε Αστικές Περιοχές».
Μετά τις ομιλίες και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν έγιναν παρεμβάσεις από την  Αντιδήμαρχο τεχνικών Υπηρεσιών Ελ. Πετσατώδη, την πρόεδρο του Συλλόγου κατοίκων Κοντοπεύκου Βούλα Κουτσογιάννη,  τον πρ. Δημοτικό Σύμβουλο Μ. Γαβρά τον Εκπρόσωπο του WWF Ι. Κωνσταντίνου, τον Χωροτάκτη μηχανικό Γ. Γιόκαρη, τον Δ. Κολώνια, τον Λ. Ριντζάκη και άλλους κατοίκους.

Μέσα από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις έγινε συνολική παρουσίαση των επιμέρους ζητημάτων που συνθέτουν το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπως:
-Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και η ανάγκη μείωσης των ορίων εκπομπής που  ισχύουν σήμερα  και η προστασία της υγείας των πολιτών
-Η πολυπλοκότητα του θεσμικού πλαισίου για τη χωροθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό και η ασυμφωνία συχνά των επιλογών των εταιρειών με τις βέλτιστες δυνατές.
-Η αδυναμία του θεσμικού πλαισίου να προφυλάξει τον τοπικό πληθυσμό.

Η ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης του θέματος, που αναδείχθηκε από τη συζήτηση αποτελεί πρόκληση για το Δήμο Αγίας Παρασκευής ο οποίος θα επιχειρήσει να την υλοποιήσει με έναν πιλοτικό τρόπο. Στο μέλλον θα ακολουθήσουν  νέες εκδηλώσεις με στόχο την προσέγγιση όλων των απόψεων και ιδιαίτερα των αντιτιθέμενων.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Μιχάλης Μπούργος, Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζ. Πελέκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τερψ. Γκιόκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΠ Π. Γκόνης και  η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αύρα Μπασακίδου με πολλά μέλη του ΔΣ.

Ημ/νία Δημ/σης : 17/3/2015