Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

stathopΟ Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος στην κοπή πίτας του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων την Κυριακή 8/2 έδωσε απαντήσεις στην ευγενική και τεκμηριωμένη εισήγηση του Προέδρου του Συλλόγου Στέφ. Μπακογιάννη για τα θέματα της περιοχής.

Μετά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν συνοψίζουμε την ενημέρωσή μας προς τους κατοίκους:

  1. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της Περιφέρειας Αττικής έχουν τοποθετηθεί καταρχήν θετικά ως προς την ένταξη στον Προϋπολογισμό της των εξής έργων των Πευκακίων:

α) Το έργο ομβρίων (στα νότια Πευκάκια).

β) Τις διανοίξεις οδών και

γ) Το Αθλητικό κέντρο.

  1. Η κατασκευή Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 328 (Οδός Αγ. Βασιλείου και Κάδμου) θα δημοπρατηθεί εντός του 2015.

  2. Η κατασκευή Γυμνασίου στην οδό Αγελάου είναι σταθερή διεκδίκηση από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) και θα δημοπρατηθεί επίσης εντός του 2015.

  3. Εντός του 2015 θα γίνει η μελέτη για την Πλατεία Ηλιάκη (έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων) με πρόθεση της Δημοτικής Αρχής την άμεση κατασκευή της.

  4. Τα οικόπεδα στα Πευκάκια που ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα διεκδικήσει δικαστικά είναι 3 κατηγοριών:

α) Τα διεκδικούμενα από το Δήμο Παιανίας

β) Τα φερόμενα ως αγνώστου ιδιοκτήτη
στο Κτηματολογικό Γραφείο και

γ) Τα φερόμενα στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησίες ιδιωτών με «χρησικτησία».

  1. Όποιος κάνει χρήση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου (παρανομίες που έγιναν επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής) καλείται να «απελευθερώσει» το χώρο. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί δικαστική οδός και επιβολή προστίμων.

  2. Η παράταση περαίωσης εργασιών ώς τη 19η/12/2014 για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Ο.Τ. 405 (οδός Μακαρίου) δόθηκε με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (θετικά, μεταξύ άλλων, ψήφισαν οι κ. Τσιαμπάς και Ησαΐας από την παράταξη Αγία Παρασκευή η πόλη μας του Β. Ζορμπά). Ο Σταθμός έχει παραδοθεί και θα λειτουργήσει αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

  3. Η πεζογέφυρα στο Σταυρό θα δοθεί σε κυκλοφορία εντός του Μαρτίου, ενώ, παράλληλα, προχωρά το έργο κατασκευής άλλης πεζογέφυρας στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου (πλατεία Σωτ. Πέτρουλα).

  4. Το πεζοφάναρο της οδού Κλεισθένους θα τοποθετηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2015.

 

Ημ/νία Δημ/σης : 9/2/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software