ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

stathΗ Αυτοδιοίκηση ως κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών, παρεμβαίνει δημιουργικά στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης στηρίζει τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες δεδομένης της δημοσιονομικής πολιτικής που οξύνει  κοινωνικές ανισότητες. 

Στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε την Παρασκευή 5/12 από ομάδα πολιτών κατάληψη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή φρόντισε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες που συμμετέχουν στην κατάληψη, τονίζοντας τη συμπαράστασή της για το δικαίωμα στη μόρφωση του Νίκου Ρωμανού, δικαίωμα που με αναλγησία παραβιάζεται από την Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα και την υποχρέωσή της για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει έγκαιρα και με επάρκεια προβλήματα Δημοτών που σχετίζονται ακόμη και με την επιβίωσή τους (επιδόματα απόρων, προνοιακά επιδόματα, προστασία της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα, πιστοποιητικά δημοτών, επισκευές σχολείων, συνεδριάσεις Επιτροπών και Δημοτικού Συμβουλίου κ.ά.). 
 
Σήμερα κάνουμε έκκληση να τερματισθεί η κατάληψη, να συνεχισθεί ο αγώνας συμπαράστασης χωρίς να κωλύεται η λειτουργία της πόλης μας και να επιτραπεί στους υπαλλήλους του Δήμου να εργασθούν για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής.
 
                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
                                                                          ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 8/12/2014

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software