ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

IMG-8Με διευρυμένη πλειοψηφία ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 19-11-14, ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε συνοπτικά στις πρώτες 80 ημέρες της νέας Δημοτικής Αρχής, μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά αρνητικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημοσιονομικές πολιτικές, που την απαξιώνουν, απειλούν την ουσιαστική ύπαρξη της και στοχοποιούν τις Δημοτικές Αρχές. Ακολούθως επισήμανε τη ζοφερή πραγματικότητα την οποία καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου-σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία-το 62% του πληθυσμού ζει ή απειλείται άμεσα να ζήσει σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, με την ανεργία στο 30% και τους ανασφάλιστους πολίτες να ξεπερνούν τα 3.000.000.

Στη συνέχεια μίλησε για τις διεκδικήσεις του Δήμου σε ζητήματα, όπως η υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας των εργαζομένων ως κυρίαρχο εργασιακό μοντέλο στους ΟΤΑ, η αναίρεση της απαγόρευσης πρόσληψης του αναγκαίου, μόνιμου και εποχικού, προσωπικού μέσα από τα ανταποδοτικά (μέτρο που δεν έχει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση), η εφαρμογή του μέτρου ένας προσλαμβανόμενος ανά 5 αποχωρούντες για τις μη ανταποδοτικές  υπηρεσίες, η κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των by pass διαδικασιών «υπενοικίασης» εργαζομένων για την κάλυψη παγίων αλλά και εποχικών αναγκών των δημόσιων και κοινωνικών οργανισμών και φορέων,

η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, η επέκταση- σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς- των χρονικών ορίων πέραν του 8μήνου για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ολοκληρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο στους ΟΤΑ ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας κ.α.

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα και με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε ο εσωτερικός έλεγχος και ο έλεγχος τίτλων σπουδών για πλαστά πτυχία, επισήμανε τη διεκδίκηση για ακύρωση των διαδικασιών επανακαθορισμού κριτηρίων του Π.Δ. 164/2004 (Νόμος Παυλόπουλου), που οδηγεί σε νέες απολύσεις, όπως και τις διώξεις αιρετών οργάνων που εφαρμόζουν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες δικαιώνονται εργαζόμενοι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2015, όπως και το Τεχνικό Πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας τα ως δείγμα του σχεδίου που έχει η Δημοτική Αρχή για την πόλη το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο τον επόμενο Φεβρουάριο, με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την πενταετία 2015-2019 και βασίζεται στους 5 άξονες του Προγράμματός της:

-        Στήριξη της Κοινωνίας και των Δομών Πρόνοιας, δημιουργία νέων– Αλληλεγγύη.

-        Ποιότητα ζωής – Καθημερινότητα – Παιδεία.

-        Δημοκρατία στο Δήμο – Συμμετοχή – Διαφάνεια.

-        Δράσεις ενίσχυσης της εξυπηρέτησης των πολιτών - Αποτελεσματικότητα Υπηρεσιών.

-        Τοπική ανάπτυξη με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες – Προστασία Περιβάλλοντος – Προάσπιση Δημόσιων Αγαθών.

Σε κάθε ένα τομέα ο Γιάννης Σταθόπουλος ανέφερε συγκεκριμένες μέχρι τώρα δράσεις της Δημοτικής Αρχής (ολόκληρη η εισήγηση του Δημάρχου στην ηλεκρονική διεύθυνση www.agiaparaskevi.gr/~agiapara/portal/index.php/nea/nea-tou-dimou/1166-eisigisi-dimarxou-i-stathopoulou-gia-ton-proypologismo-2015)

Μετά το Δήμαρχο παρουσίασαν τις εισηγήσεις για τον τομέα τους οι Αντιδήμαρχοι: Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης, Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Πετσατώδη, Οικονομικών Υπηρεσιών Σ. Παπαγεωργίου και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών Κ. Χατζηανδρέου καθώς και ο Πρόεδρος ΔΕΠ Π. Γκόνης. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ζ. Φωτεινού αν και παρούσα δεν ήταν σε θέση να μιλήσει λόγω προβλήματος υγείας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, επικεφαλής της παράταξης "Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ", άσκησε κριτική στο Προϋπολογισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πλασματικός, δεν φέρνει τίποτα καινούριο, δεν είναι αναπτυξιακός και θα τον καταψηφίσει, όπως και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Ο Κ. Κρητικίδης εκπρόσωπος της παράταξης "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"    εκφράστηκε θετικά για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Οι επικεφαλής των παρατάξεων "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" Α. Γκιζιώτης, "ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"   Α. Μουστόγιαννης    και "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ" Σ. Αλεξίου άσκησαν κριτική, ο καθένας από την πλευρά του, στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Μετά τους εκπροσώπους των παρατάξεων πήραν το λόγο πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα θέματα της συζήτησης.

Ο Δήμαρχος στο τέλος της συζήτησης έκανε δεκτές προτάσεις της Αντιπολίτευσης για αύξηση των επιδομάτων απόρων και χορήγησης υπερωριών στην Πολεοδομία.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από τη διεξοδική συζήτηση, υπερψήφισε με διευρυμένη πλειοψηφία τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τα οποία θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα δοθούν επίσης στα τοπικά ΜΜΕ.

 

Εισήγηση της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη. Δείτε εδώ 

Εισήγηση του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Γιάννη Σιδέρη. Δείτε εδώ 

 

Ημ/νία Δημ/σης : 20/11/2014

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software