ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ

xaladri

 


Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος καλείται (με «κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων») να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών αύριο 22 Οκτωβρίου ώστε να εξετασθεί για «ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις απείθειας και παράβασης καθήκοντος». Ο Δήμαρχος κατηγορείται διότι αρνήθηκε, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, να παραδώσει στοιχεία για τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων Αορίστου χρόνου του Δήμου.
Πριν την κλήτευση του Εισαγγελέα προς το Δήμαρχο, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής- διορισμένος από την Κυβέρνηση -είχε ακυρώσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου.
Ανάλογη απόφαση για τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων έχει πάρει, με μεγάλη πλειοψηφία, και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής. "Εντέλλεσθε" για τη μη αποστολή των συμβάσεων έχει δώσει και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος όπως και δεκάδες Δήμαρχοι, με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο Δήμαρχο Χαλανδρίου και θεωρεί ότι η δίωξη του είναι άδικη και βάλει ευθέως στην καρδιά του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Ημ/νία Δημ/σης : 22/10/2014

 

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software