Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

| Νέα του Δήμου

logo agias paraskevis

vioklimatiki

 

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που δημοσιεύτηκε στις 08-09-2014 επανερχόμαστε για να ενημερώσουμε τους κατοίκους της πόλης μας σχετικά με την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα του έργου που υλοποιείται για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση της περιοχής του Κοντόπευκου. 

• Οι εργασίες στην οδό Παπαρρηγοπούλου προχώρησαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Το φανάρι στην οδό Παναγούλη έχει ήδη ξαναλειτουργήσει και ο δρόμος είναι ανοιχτός επίσημα ως την Χρυσοστόμου Σμύρνης και άτυπα ως την Ψαρρών. Έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί ο ποδηλατόδρομος, ενώ έχει ξεκινήσει και η τοποθέτηση των κυβόλιθων από την οδό Παναγούλη προς την οδό Ψαρρών που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος της επόμενης βδομάδας (έχει ήδη περάσει την οδό Χρυσ. Σμύρνης). Εφιστούμε βεβαίως την προσοχή σε όλους καθώς λόγω της ύπαρξης δύο δέντρων που εμποδίζουν την κυκλοφορία η οδός θα δοθεί πλήρως σε λειτουργία (συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων οχημάτων) από την ερχόμενη Πέμπτη 23-10. Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει και και προχωρούν γρήγορα οι εκσκαφικές εργασίες στο ρεύμα της οδού Δερβενακίων με κατεύθυνση προς τον σταθμό του Μετρό. Αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί από την Ψαρρών ως τη Χίου ως το τέλος της βδομάδας. Το τμήμα αυτό θα έχει σκυροδετηθεί και θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία ως το τέλος του μήνα.
• Μόλις ελευθερωθεί το παραπάνω τμήμα θα ξεκινήσει και το τμήμα της οδού Σουλίου από την οδό Χαλανδρίου ως την οδό Ψαρρών. Για το λόγο αυτό και για περίπου ένα μήνα θα κλείσει το φανάρι της αριστερής στροφής από τη Χαλανδρίου προς τη Σουλίου και η παράκαμψη για την είσοδο στην περιοχή θα γίνεται από το προηγούμενο φανάρι της οδού Γαρυττού, με κατάλληλη αύξηση του χρόνου του και την ανάλογη σήμανση.
• Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο προηγούμενο τμήμα θα κλείσει το φανάρι της αριστερής στροφής από τη Λεωφ. Μεσογείων προς την οδό Ελπίδος για να ξεκινήσουν οι εργασίες και στο δρόμο αυτό, ενώ παράλληλα θα απαγορευθεί προσωρινά και η δεξιά στροφή από τη Χαλανδρίου προς τη Σουλίου (Βερόπουλος) για να ξεκινήσουν και οι εργασίες στο κάτω κομμάτι. Για τις παραπάνω ρυθμίσεις έχουμε πραγματοποιήσει συνάντηση με το Διευθυντή κ. Θεοφίλη και τους μηχανικούς της Δ9, στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρείας και οι αρμόδιοι μηχανικοί της Περιφέρειας.
• Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε και το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στην οδό Κανάρη με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου και αριθμό 2656Β, σύμφωνα με το οποίο η Λαϊκή Αγορά πρόκειται να μεταφερθεί προσωρινά και για όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες στην οδό Δερβενακίων. Σημειώνουμε ότι στο τμήμα από την οδό Χίου ως το Μετρό έχουν ήδη μπει οι ιστοί του φωτισμού και θα αρχίσουν να φυτεύονται τα δέντρα. Όταν τελειώσουν οι ασφαλτοστρώσεις στο κατάστρωμα του συνόλου της οδού Δερβενακίων και γίνει η διοικητική της παραλαβή από την Περιφέρεια, η Λαϊκή Αγορά θα επιστρέψει στην αρχική της θέση. Οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς έχουν ήδη ενημερωθεί και προβεί στις σχετικές ενέργειες.
• Το διάστημα αυτό που έχουμε αναλάβει τα καθήκοντά μας ως Δημοτική Αρχή έχει καταβληθεί υπερβολική προσπάθεια να συντονιστούν και να ξεκινήσουν και οι ρυμοτομήσεις. Φαίνεται ότι είμαστε σε καλό επίπεδο συνεννόησης και στις οδούς Δερβενακίων και Δωριέων θα ξεκινήσουμε ίσως και τη βδομάδα που έρχεται.
• Σε ό,τι αφορά την επέκταση του δικτύου των ομβρίων στις οδούς Χίου, Πεντέλης και Ολυμπίας, έχουμε ήδη αποδεχτεί και εγγράψει στον προϋπολογισμό μας μέρος του κονδυλίου από την Περιφέρεια ύψους 550.000 ευρώ. Αναμένεται ο έλεγχος νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και θα είμαστε σε θέση σύντομα να προκηρύξουμε το διαγωνισμό.
• Έχουμε στείλει αίτημα προς την Περιφέρεια να συμπεριληφθούν οι θέσεις των κάδων στις εργασίες και η τεχνική υπηρεσία σε συνεργασία με την καθαριότητα προχωρούν στην υπόδειξη των θέσεων.
• Επιμένουμε επίσης και στο αίτημά μας στην Περιφέρεια για μετατροπή των οδών Πίνδου και Παπάγου σε ήπιας κυκλοφορίας λόγω της ύπαρξης της Σχολής Κωφών και Βαρήκοων και φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο.
• Υπενθυμίζουμε ότι ο ορίζοντας περαίωσης των εργασιών είναι ο Μαϊος του 2015.

                                       Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών                                           Ο Δήμαρχος
                                                  Ελισάβετ Πετσατώδη                                                  Γιάννης Σταθόπουλος

Ημ/νία Δημ/σης : 17/10/2014

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software