Το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ μέσω Διαδικτύου
κάνει τους μαθητές… πρωταγωνιστές

Η προβολή των έργων του «14ου Μαθητικού Φεστιβάλ μέσω Διαδικτύου» ξεκίνησε και οι μαθητές της πόλης μας και αυριανοί…πρωταγωνιστές είχαν  την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πραγματοποιήσουν ένα μέρος των ονείρων τους.
Κατά τη διάρκεια του «14ου Μαθητικού Φεστιβάλ μέσω Διαδικτύου» (από το Σάββατο 03.07.2021 μέχρι και την Κυριακή 11.07.2021) παρουσιάστηκαν συνολικά 13 έργα από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας.
Για την πραγματοποίηση των έργων αυτών εργάστηκαν πέντε (5) θεατρολόγοι και συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας.
Τα περιοριστικά μέτρα, που ίσχυαν και ισχύουν, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ υπό κανονικές συνθήκες. Όμως μέσα από τις μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν είχαν  την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσπάθειες και τους κόπους των παιδιών τους, τα οποία εξωτερίκευσαν συναισθήματα, σκέψεις και όνειρα.

  Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προκειμένου να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων μαθητών που συμμετέχουν στις παραστάσεις έχει αποστείλει στους γονείς/κηδεμόνες κωδικούς με τους οποίους μπορούν να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ εκείνοι τις παραστάσεις των παιδιών τους.

  Δείτε τα έργα των παιδιών ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

  ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ

  «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μετά από τόσες και τόσες δυσκολίες που περάσαμε λόγω της πανδημίας, είμαστε και πάλι στην ευχάριστη θέση να στρέψουμε τους προβολείς πάνω στους αυριανούς πρωταγωνιστές.
  Το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ μέσω Διαδικτύου είναι γεγονός. Την περσινή χρονιά ο κορονοϊός… επικράτησε και οι μαθητές της πόλης μας δεν είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, τις αρετές τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
  Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορεί να μην έχουμε φτάσει στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας, αλλά έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πιο ορατή από ποτέ και η πραγματοποίηση του μαθητικού φεστιβάλ είναι μία από τις πολλές αποδείξεις.
  Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα στα ίδια τα παιδιά που παρά τις αναρίθμητες δυσκολίες που συνάντησαν και τη φετινή χρονιά δεν το έβαλαν κάτω. Δεν τα παράτησαν. Προσπάθησαν, μόχθησαν και κατάφεραν να τα συνδυάσουν όλα έτσι ώστε να είναι αντάξια των προσδοκιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο τμήμα Παιδείας του Δήμου μας για την όλη οργάνωση του φεστιβάλ, αλλά και ένα ευχαριστώ στην Ένωση Γονέων».

  ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΕΚΚΑ

  «Το Μαθητικό Φεστιβάλ επιστρέφει. Μετά από μια χρονιά ακόμα πιο δύσκολη από την περσινή, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έξαρση της πανδημίας, οι μαθητές της πόλης μας είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή.
  Το Μαθητικό Φεστιβάλ αυτό αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων. Παραμερίζοντας τις όποιες δυσκολίες, έβαλαν πάνω απ’ όλα την αγάπη τους, το μεράκι τους και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
  Με την πολύτιμη βοήθεια των οικογενειών τους, των δασκάλων και καθηγητών τους τα παιδιά έδειξαν στην πράξη γιατί έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον μας.
  Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές που για μία ακόμα φορά μας έδειξαν το πώς πρέπει να συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε, τους θεατρολόγους για την πολύ σημαντική τους καθοδήγηση, τους συνεργάτες μου στο Τμήμα Παιδείας που έκαναν τα πάντα για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και την Ένωση Γονέων για τη βοήθεια που παρείχε στους μαθητές».


  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


  e-genius.gr ...intelligent web software