Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

  • Αρχική
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  • Περιβάλλον
  • Δελτία Τύπου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

smaΚοινή δράση του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τους Δήμους Ζωγράφου και Παπάγου-Χολαργού που αφορά στη διαχείρηση απορριμμάτων ενέκρινε,  με μεγάλη πλειοψηφία,   το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 25 Οκτωβρίου. Η  συνεργασία των 3 Δήμων  περιλαμβάνει την υποβολή κοινής πρότασης με τίτλο
«Σταθμός Μεταφόρτωσης και Προσωρινής Αποθήκευσης Αποβλήτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών-Μονάδα Κομποστοποίησης Κλαδεμάτων, Εφαρμογή Δράσεων Χωριστής Συλλογής Αστικών Στερεών Αποβλήτων των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Ζωγράφου και Παπάγου-Χολαργού» για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ καθώς και την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση και την εφαρμογή της.
Οι τρεις Δήμοι καταφέραμε να συγχρονίσουμε τον βηματισμό μας και καταθέτουμε κοινή πρόταση, που αποτελεί ισχυρή βάση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Το τοξικό ερώτημα «που πάμε» το διαδέχεται το βασανιστικό ερώτημα «εμείς τι κάνουμε». Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής εκπόνησε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου μας και το κατέθεσε στην Περιφέρεια μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η κεντρική ιδέα που διαπερνά αυτό το σχέδιο είναι η βελτιστοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου. Ξεκινήσαμε άμεσα την υλοποίησή του, καταρχάς με δύο δράσεις με τις οποίες θεωρούμε ότι αφήσαμε ξεκάθαρο το αποτύπωμά μας στον κοινωνικό ιστό της πόλης: τους βυθιζόμενους κάδους, τους οποίους και θα επεκτείνουμε και το Κινητό Πράσινο Σημείο, τη λειτουργία του οποίου θα αναβαθμίσουμε.
Σήμερα προχωράμε ένα βήμα παρακάτω: Καταθέτουμε πρόταση δημιουργίας εγκαταστάσεων σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως επίσης και κομποστοποίησης πράσινων αποβλήτων μέσω της Διαδημοτικής συνεργασίας. Υποβάλλουμε ταυτόχρονα τη δική μας πρόταση για τη διαχείριση οργανικών αποβλήτων με οικιακούς κομποστοποιητές και καφέ κάδους και τον σχεδιασμό για δορυφορικά και ηλεκτροκίνητα πράσινα σημεία για τη συλλογή καθαρών υλικών προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση. Τέλος, καταθέτουμε σύντομα το σχέδιό μας για σύγχρονο αμαξοστάσιο και σταθερό πράσινο σημείο σκιαγραφώντας έτσι τον οδικό μας χάρτη για μία ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στον Δήμο μας. Για εμάς, ο πολιτισμός της καθημερινότητάς μας δεν παραμένει θεωρητική έννοια, αλλά τρόπος ζωής.
                                      Ιωάννης Α. Σιδέρης                                             Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος
                               Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος                                     Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 
 
Δημ/ση : 26/10/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software