ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΑμεΑ ΚΑΙ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά της πόλης μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά και βοηθώντας παράλληλα τους γονείς-κατοίκους και ιδιαίτερα τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες.
Για τέταρτη χρονιά φέτος, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά με αναπηρίες με σκοπό να τους δώσει την δυνατότητα έκφρασης και δημιουργικής  απασχόλησης κατά την παραμονή τους στο Σχολικό συγκρότημα, με την καθοδήγηση εμψυχωτών-εκπαιδευτών με ειδικές σπουδές και εμπειρία στην ειδική αγωγή.  
Σε μια συνέχεια όσων έχουμε εφαρμόσει τα 4 τελευταία χρόνια στα παιδιά με αναπηρίες και επειδή σκοπός του Δήμου μας είναι η βελτίωση και εξέλιξη της προσπάθειας αυτής καθώς και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών, λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα πολιτών μας, θεωρούμε σκόπιμο φέτος να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα, και συγκεκριμένα στην Ομάδα Α΄, και στα παιδιά που φοιτούν στα τυπικά Δημοτικά σχολεία  του Δήμου μας, με  παράλληλη στήριξη. Τα παιδιά αυτά εφ όσον το επιθυμούν οι οικογένειές τους, θα έχουν την δυνατότητα  να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν καθ΄ όλα το πρόγραμμα της Α΄ Ομάδας, με παράλληλη στήριξη από συνοδό επιλογής και δαπάνης του Γονέα. Ωστόσο οι γονείς αυτοί δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και θα συμμετέχουν δωρεάν, τηρώντας όμως την σειρά προτεραιότητας ως προς την κατάθεση αιτήσεων με βάση την κατηγορία στην οποία κατατάσσονται (Α,Β,Γ) ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια και μπορούν να αιτηθούν  σε όποιο σχολικό συγκρότημα και σε όποια από τις περιόδους της Α΄ Ομάδας επιθυμούν.
Στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν 2 Ομάδες:
ΟΜΑΔΑ Α΄
Οχτακόσια (800) παιδιά ηλικίας 5 ( δηλαδή θα πάνε Α΄ Δημοτικού)  έως 12 ετών σε δύο φάσεις λειτουργίας, τριών βδομάδων η κάθε μία. Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος είναι 07.00 – 16.00 και η υποχρεωτική παρουσία των παιδιών 09.00 – 14.00. Τα παιδιά θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται από το σχολείο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. Οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε μία μόνο περίοδο. Στις αιτήσεις θα δηλωθεί η προτίμηση του σχολείου (εκπαιδευτικό κέντρο) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Αναλυτικά: 
Α΄ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: από 17/6/2019 έως και 5/7/2019
ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν έως 600 παιδιά (έως 100 παιδιά ανά εκπαιδευτικό κέντρο).
Β΄ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: από 8/7/2019 έως και 26/7/2019
ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 1ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία. Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν έως 200 παιδιά (έως 100 παιδιά ανά εκπαιδευτικό κέντρο).
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και για τις δύο φάσεις, μόνο για την Α΄ Ομάδα
 Για την ομάδα Α΄ ορίζονται τρεις κατηγορίες συμμετοχής:
 
 Α΄ κατηγορία, με μηδενική συμμετοχή, οι οικογένειες:
με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0-18.000€.
με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0-24.000€.
με τρία ή περισσότερα  παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0-30.000€.
 
Β΄ κατηγορία, με συμμετοχή πενήντα (50) ευρώ, οι οικογένειες
με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 18.000,00€-30.000,00€
με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 24.000,00€-40.000,00€
με τρία ή περισσότερα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000,00€-50.000,00€
 
Γ΄ κατηγορία, με συμμετοχή εκατό (100)ευρώ, οι οικογένειες
με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000,00€ και πάνω
με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 40.000,00€ και πάνω
με τρία ή περισσότερα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 50.000,00€ και πάνω.
 
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
•Έντυπη αίτηση
•Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
•Εκκαθαριστικό Σημείωμα του οικονομικού έτους 2017 ή 2018 εφόσον υπάρχει.
•Βεβαίωση του Διευθυντή / Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού της Αγίας Παρασκευής που φοιτά το παιδί. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων ή λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα των γονέων (με εξαίρεση τους υπαλλήλους του Δήμου).
•Εκτός από τα παραπάνω για τα παιδιά με παράλληλη στήριξη απαιτείται απαραίτητα, βεβαίωση φοίτησης και επιπλέον ιατρική γνωμάτευση και Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα με τα στοιχεία του συνοδού παράλληλης στήριξης.
 
ΟΜΑΔΑ Β΄
Δώδεκα (12) παιδιά με αναπηρίες (παιδιά με διάφορες διαταραχές πχ διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, αυτισμός, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down) ηλικιακού φάσματος 6 έως 16 ετών και διαφορετικής λειτουργικότητας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: από 17/6/2019 έως και 5/7/2019
Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος είναι 08:00-13:30.Το σχολείο εφαρμογής του προγράμματος θα είναι το 7ο  Νηπιαγωγείο.
Τα παιδιά θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται από το σχολείο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.
Η συμμετοχή των παιδιών της Ομάδας Β' θα είναι δωρεάν και χωρίς οικονομικά κριτήρια.
 
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
•Έντυπη αίτηση
•Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων ή λογαριασμός ΔΕΚΟ. 
• Ιατρική γνωμάτευση.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
 
Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μόνο εφόσον επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μόνο τότε θα θεωρούνται έγκυρες.
Η επιλογή των παιδιών ανά περίοδο, για κάθε ομάδα, φάση, κατηγορία και κέντρο εκπαίδευσης θα γίνει με απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Οι Αιτήσεις των γονέων για τα παιδιά με παράλληλη στήριξη, παρόλο που θα είναι χωρίς οικονομική συμμετοχή, ακολουθούν την διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων με βάση την κατηγορία στην οποία κατατάσσονται ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια και τηρώντας την σειρά προτεραιότητας.  
 
Η υποβολή των Αιτήσεων θα γίνεται στο πρωτόκολλο του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες 8:00-13:00 ως εξής:
 
Α΄ ΟΜΑΔΑ και για τις δυο περιόδους:
•Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
Όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή προηγούνται και οι αιτήσεις για την συμμετοχή των παιδιών τους θα γίνουν από 13 έως  και 17 Μαΐου.
•Β΄ και Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Όσοι ανήκουν στις κατηγορίες αυτές θα μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους από 20 έως και 24 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν αυτόματα ότι καταλαμβάνουν μια θέση στο πρόγραμμα στο σχολείο που δηλώνουν και θα τους δίνεται και η δυνατότητα να καταβάλουν στην οικονομική υπηρεσία την συμμετοχή τους. 
Έπειτα από αυτές τις πρώτες δύο εβδομάδες, το Τμήμα Παιδείας θα ανακοινώσει τις κενές θέσεις που πιθανόν να προκύψουν και για τις δύο περιόδους για όλες τις κατηγορίες. Όσοι το επιθυμούν, από 28 έως 30 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με βάση τα κενά που θα ανακοινωθούν και θα τηρηθεί πλέον αυστηρά σειρά προτεραιότητας βάση πρωτοκόλλου ανεξαρτήτως εισοδήματος.
 
 Β΄ΟΜΑΔΑ
Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την συμμετοχή του παιδιού τους από 15 έως 22 Μαΐου.
 
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:  213 2004568,  213 2004601
 
Κατεβάστε τις αιτήσεις

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software