Ημέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
Ημέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή  της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους  κινδύνους  ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών  οργανισμών.

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα :

" Eκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση  των λαών".

 O Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος, μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μαζί με εργατικές Ομοσπονδίες , σωματεία, με Ομοσπονδίες και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με φοιτητικούς συλλόγους, τιμά αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με συγκέντρωση την Τρίτη 8/3/2022, στις 18.30 στο Σύνταγμα.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software