ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής (μέλος ΟΓΕ)καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία.Σε συνθήκες που εκτοξεύονταιτα κρούσματα και αυξάνονται οι νοσηλείες και θανάτους, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Δεν ανεχόμαστεκάθε μας ανάγκη, όπως και η υγεία, να μπαίνει στη ζυγαριά του “κόστους-οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων :

➢ Να πληρώνουμε αδρά από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας. Να ξεροσταλιάζουμε στις ατελείωτες ουρές των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ και να αναγκαζόμαστε τελικά να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ.

➢ Να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, χωρίς διαθέσιμακρεβάτια ΜΕΘ. Πάνω στα τεράστια κενά και την υποχρηματοδότηση ήρθαν να προστεθούν οι 6.000 και πλέον αναστολές υγειονομικών. Την ίδια στιγμή νοσούντες υγειονομικοί δουλεύουν κανονικά, αφούοι μέρες καραντίνας έχουν μειωθεί στις 5 με βάση τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας!!! Και φυσικά, ούτε λόγος για τις αναγκαίες προσλήψεις, τη μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών, για άνοιγμα νέων νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Η επίταξη της ιδιωτικής υγείας χωρίς αποζημίωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

➢ Να ξεχειλώνει η κυβέρνηση ξανά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μειώνοντας με αντιεπιστημονικά κριτήρια ακόμα και την καραντίνα από 10 στις 5 μέρες για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά ασθενείς με Covid-19 για να μη θιγεί η απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων!

➢ Να αφήνουν ασύδοτη τη μεγαλοεργοδοσία να εφαρμόζει τα δικά της «πρωτόκολλα» χωρίς τήρηση μέτρων και με συστηματική απόκρυψη κρουσμάτων, ενώ εξουθενώνουν σωματικά και ψυχολογικά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με τις αναστολές των ρεπό και των προγραμματισμένων αδειών, την εντατικοποίηση, τα 10ωρα και 12ωρα, που μας κάνουν ακόμα πιο ευάλωτες στην πανδημία. Την ίδια στιγμή η επέκταση της τηλεργασίας μας εντατικοποιεί, προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες μας (εξοπλισμός, ίντερνετ κλπ), ενώ γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

➢ Να ανοίγουν τα σχολεία, όπως έκλεισαν πριν από τις γιορτές, σε συνθήκες ωστόσο εκτίναξης της πανδημίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των μαθητών, αλλά  σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες προχωράει η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

➢ Να αντιμετωπίζουμε την τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, τις μεγάλες καθυστερήσεις των δρομολογίων, την ελλιπή απολύμανση οχημάτων και βαγονιών και τον τεράστιο συγχρωτισμό τις ώρες αιχμής.

➢ Να φορτώνουν το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες μας, στο όνομα της “ατομικής ευθύνης”.

Δεν συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας να είναι  έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

û Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούςεξοπλισμούς, ενώ μειώνουν περαιτέρω το 2022 την κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με περικοπές 279 εκατ. ευρώ και προχωρούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή του με το σχέδιο για το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

û Αντίστοιχη πολιτική ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και τα κόμματα που κινούνται στις κατευθύνσεις της που αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη ως πεδίο επενδύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την υγεία του λαού ως κόστος για το κράτος.

Σήμερα, τον 21ο αιώναυπάρχει η δυνατότηταγια ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας, για μέτρα προστασίας των παιδιών στα σχολεία, των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), οι Σύλλογοι και οι Ομάδες μας σε όλη τη χώρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με τα εργατικά σωματείαδυναμώνοντας το συλλογικό μας αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων του λαού.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2022ΣΤΙΣ 5.00 ΜΜ

Διεκδικούμε:

• • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  • • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • • Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
  • • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες και μετανάστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  • • Οργάνωση της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • • Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονταισε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • • Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
  • • Ουσιαστικά μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώραναεξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • • Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.