Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 | Πολιτική Προστασία 210-60.84.614 | e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο φετινός, επετειακός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας βρίσκει τις Ελληνίδες στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία του Covid-19. Η πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις δομές υγειονομικής περίθαλψης είναι γυναίκες που με ευσυνειδησία, επαγγελματισμό και δύναμη ψυχής έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή στη μάχη.

Η οικονομική κρίση, ως συνεπακόλουθο της υγειονομικής, οδήγησε στην απώλεια της εργασίας και των εισοδημάτων πολλών γυναικών, με αποτέλεσμα να έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους και να ζουν στα όρια της φτώχειας.

Παράλληλα, πολλές είναι και οι γυναίκες που πλήττονται από την έξαρση της συντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας, λόγω του περιορισμού τους στο σπίτι. Με συνέπεια να αισθάνονται ακόμα περισσότερο απομονωμένες, αβοήθητες, εκτεθειμένες σε έναν διαρκή κίνδυνο.

Πρόσφατα αναδείχθηκε το μέγεθος της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών στον χώρο της εργασίας τους, αλλά και στον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της θρησκευτικής λατρείας και οπουδήποτε υπάρχει ιεραρχία και σχέσεις εξουσίας.

Επιπρόσθετα, η μισθολογική ανισότητα, η αδήλωτη εργασία, το συνταξιοδοτικό χάσμα, η δυσκολία εξισορρόπησης προσωπικής, κοινωνικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η υποεκπροσώπηση των γυναικών στο δημόσιο βίο, σε θέσεις ισχύος και σε κέντρα λήψεις αποφάσεων αδικούν κατάφωρα τις γυναίκες.

H W.I.N. Hellas από το 2006 ενθαρρύνει τις γυναίκες, τις προτρέπει να βγουν μπροστά και να μιλήσουν και θέτει τις βάσεις για την έναρξη δημόσιου διάλογου σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών. Τιμάμε σήμερα τις γυναίκες αυτές που βρήκαν το σθένος να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Τιμάμε σήμερα όλα τα επιστημονικά, πνευματικά, πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα και τους ιστορικούς αγώνες των γυναικών.

Η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου δήλωσε: «Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες εκείνες του ελληνικού κινήματος “Me too”, που διατρανώνουν ότι βρίσκονται δίπλα σε όλες τις γυναίκες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την άρση των έμφυλων ανισοτήτων».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software