Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 | Πολιτική Προστασία 210-60.84.614 | e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020

ΑΦΟΡΗΤΗ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αττικής «Άγιος Ιωάννης» εξέδωσε, την Παρασκευή 8 Μαΐου, την ακόλουθη ανακοίνωση με αριθμό πρωτοκόλλου 47:

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία όλα όσα συμβαίνουν, τις τελευταίες ημέρες, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Αισθανόμαστε μάλιστα και απορία για ορισμένα από αυτά που ακούμε.

Πέραν του γεγονότος ότι αυτή την εποχή, βιώνουμε όλοι μια αβέβαιη κατάσταση και με πολύ σκληρότερους περιορισμούς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ναι μεν στην πόλη μας μέχρι σήμερα δεν είχε ιδιαίτερη έξαρση, αλλά μπορεί να έχουμε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις αν δεν προσέξουμε, το πρόβλημα με την πλατεία αυτή είναι γενικότερο και διαχρονικό.

Κανείς από όλους όσοι έχουν υπεύθυνες θέσεις στα πράγματα του Δήμου, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει το πρόβλημα. Είναι πάρα πολλά τα υπομνήματα που έχουμε υποβάλει τόσο στους εκάστοτε Δημάρχους όσο και στις πολιτικές παρατάξεις. Συνεπώς όλοι γνωρίζουν ότι κάθε καλοκαίρι τις βραδινές ώρες, η πλατεία του Αγίου Ιωάννου μετατρέπεται σε χώρο συνάθροισης εκατοντάδων ατόμων, που με τον υπερβολικό θόρυβο που δημιουργούν, καθιστούν αφόρητη τη ζωή των περιοίκων, μέχρι τα ξημερώματα. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από κάποια ώρα, είναι αδύνατον να βρεθούν στην πλατεία για να την χαρούν, οι κάτοικοι αλλά και άλλοι φιλήσυχοι άνθρωποι. Όλοι γνωρίζουν ότι το αλκοόλ που ρέει, ακόμη και σε ανηλίκους οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές. Τα πολλά μπουκάλια που μαζεύονται κάθε πρωί μαρτυρούν τα έκτροπα της νύχτας και οι σκόρπιες σύριγγες επιβεβαιώνουν και την χρήση ουσιών.

Το μόνο που λαμβάναμε πάντα σαν απάντηση, ήταν καλές προθέσεις αλλά καμιά πράξη προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Σαφώς και δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά όλοι όσοι συναθροίζονται εκεί τα βράδια, το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και σοβαρό και επαναλαμβάνουμε ότι το γνωρίζουν ΟΛΟΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία αυτή δωρίθηκε από το Σύλλογό μας για να αποτελέσει έναν ευχάριστο χώρο πρασίνου και αναψυχής με παγκάκια και παιδικές χαρές προς χάριν των κατοίκων της συνοικίας Αγίου Ιωάννου, παιδιών, μεγάλων και της νεολαίας και η επιθυμία όλων μας είναι να υπάρξει αλληλοσεβασμός, ασφάλεια και καλή συμπεριφορά στην επισκεψιμότητά της.

Σαν Σύλλογος, που εκπροσωπεί τους κατοίκους της συνοικίας του Άι Γιάννη, παρακαλούμε να ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία τους, ιδιαίτερα μάλιστα την επικίνδυνη αυτή περίοδο με την κρίση της πανδημίας, καθώς και για τους καλοκαιρινούς μήνες, φέτος και στο μέλλον.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software