Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

EN SYL GON SXOL AG PAR

Στις 22-2-2016 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής στον χώρο του 3ου Γυμνασίου στο Κοντόπευκο, στην οποία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αλλά και μέλη των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων. Η συζήτηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Έντονος ήταν ο προβληματισμός, τόσο για τα προβλήματα των σχολείων της πόλης μας (εκπαιδευτικού και κτιριακού περιεχομένου), όσο και για το μέλλον της Δημόσιας Παιδείας γενικότερα.

Εκτιμάται ότι η συμμετοχή των συνέδρων ήταν ικανοποιητική καθώς συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους-μέλη μας, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το κύρος που έχει αποκτήσει η Ένωση όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχικά έγινε η η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων 4 νηπιαγωγείων, (2 εκ των οποίων είναι νέα μέλη της Ένωσης (6ο και 9ο Νηπιαγωγείο)) καθώς και η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων του 2ου Δημοτικού που δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει τη διαδικασία των εκλογών μέχρι την προηγούμενη γενική μας συνέλευση. Το σύνολο των Συλλόγων-μελών της Ένωσης ανέρχεται πλέον στους 24 + ΕΠΑΛ και οι αντιπρόσωποί μας ανέρχονται πλέον στους 85. Μετά από αυτή τη διαδικασία συγκροτηθήκαμε σε σώμα και έγινε η έναρξη της Γενικής Συνέλευσης

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με την ανάγνωση του έγγραφου χαιρετισμού της τέως προέδρου της Ένωσης κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, η οποία διετέλεσε πρόεδρος κατά το πρώτο 4μηνο.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Ένωσης ανέγνωσε την απολογιστική εισήγηση του ΔΣ και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος, πλούσια ανταλλαγή απόψεων και αγωνιστική ετοιμότητα. Με ιδιαίτερη θέρμη χαιρετίστηκε η επιλογή του ΔΣ της Ένωσης να κόψει και να αφιερώσει την πίτα της στο ΕΠΑΛ και ομόθυμα και δυναμικά οι Σύλλογοι δήλωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στη διεκδίκηση για την ταχεία αποπεράτωση του πρώην Μπαρμπίκα και την άμεση μετεγκατάσταση των παιδιών του ΕΠΑΛ/ΕΚ.

Ομόφωνα το σύνολο των αντιπροσώπων υπερψήφισε τις θέσεις και τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης κατά το τελευταίο έτος και τη συνολικά αγωνιστική πορεία της, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην εισήγηση του Δ.Σ. της Ένωσης στη Γ.Σ.

Συνοψίζοντας συζητήθηκαν :

1.- Η κατάργηση του σημερινού μοντέλου σχολείου - εξεταστικού κέντρου. Το όραμά μας για ένα σχολείο - εργαστήρι μάθησης και προβληματισμού των παιδιών μας, γνώσης και πειραματισμού , εξερεύνησης και εμβάθυνσης. Χωρίς φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Για το θέμα αυτό η Ένωση δεσμεύτηκε για διοργάνωση ειδικής ημερίδας.

2.- Η τακτική και συστηματική συντήρηση και επισκευή των σχολείων

3.- Η ανέγερση σύγχρονων σχολείων με κριτήριο τις ανάγκες των μαθητών-εκπαιδευτικών.

4.- Η πάγια απαίτηση για Μόνιμες Καθαρίστριες και μόνιμο βοηθητικό προσωπικό με πλήρη δικαιώματα

5.- Οι δωρεάν θεατρικές και αθλητικές δραστηριότητες

6.- Η δωρεάν θερινή δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά και ο έγκαιρος προγραμματισμός των προγραμμάτων κατασκήνωσης

7.- Η πάγια απαίτηση για Σχολεία ανοιχτά για τα παιδιά μας, καθαρά, ασφαλή και φωταγωγημένα.

Από τους Συλλόγους Γονέων του κάθε σχολείου ζητήσαμε να δραστηριοποιηθούν ώστε:

1.- Nα ενεργοποιήσουν το σχολικό συμβούλιο και το συμβούλιο σχολικής κοινότητας και να συναποφασίζουν για τα αιτήματα των σχολείων με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

2.- Να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη για λειτουργικά, επισκευαστικά ή εποπτικά μέσα. Οι σχολικές επιτροπές το τελευταίο διάστημα ικανοποιούν τα περισσότερα αν όχι όλα τα αιτήματα.

3.- Να αποφασίζουν συγκεκριμένους τρόπους δράσης/διαμαρτυρίας για τα ειδικά προβλήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα κάθε συλλόγου.

4.- Να επιδιώκουν συνεχή επικοινωνία με τους γονείς.

Τέλος ομόφωνα έγιναν δεκτά 3 ψηφίσματα

       1)   Για την καθαριότητα

       2)   Για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λαγκαδά και

       3)   Για την Ειδική Αγωγή , τα τμήματα Ένταξης και την παράλληλη στήριξη.

Την εγκεκριμένη πλέον από την Γενική Συνέλευση εισήγηση, στην οποία περιγράφονται και οι στόχοι- κατευθύνσεις για το επόμενο έως τις εκλογές διάστημα, μπορείτε να τη βρείτε στο blog της Ένωσης Γονέων www.enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, θέλοντας να συνεχίσει την μέχρι τώρα πορεία του και θεωρώντας ότι είναι απαραίτητη η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία της Ένωσης με όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, ενημερώνει τα Δ.Σ. των 24 Συλλόγων Γονέων ότι προτίθεται να παρευρεθεί σε όποια συνεδρίασή τους ή Γενική τους Συνέλευση αυτά επιθυμούν ώστε να συζητήσουν τα γενικότερα θέματα παιδείας αλλά και τα ειδικά θέματα ανά σύλλογο.

Αγία Παρασκευή 2/3/16        

 ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Αγία Παρασκευή, σήμερα 22 Φεβρουαρίου, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής ομόφωνα αποφασίζει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ανάγκες  ή/και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και ότι θα αγωνιστεί ώστε να έχουν αυτά τα παιδιά ότι χρειάζεται για να μη στερηθούν το δικαίωμα στη μάθηση.Πιο αναλυτικά διεκδικούμε:
•    Nα μην κλείσει κανένα Ειδικό Σχολείο, γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην Παιδεία. Διεκδικούμε:
o    να στελεχωθούν όλα τα Ειδικά Σχολεία με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε μόνιμες θέσεις, ώστε να μην υπάρχουν εναλλαγές προσώπων που διαταράσσουν και  δεν διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.
o    Nα λυθεί μόνιμα το θέμα της μεταφοράς των παιδιών, ώστε κανένα παιδί να μην αποκλείεται από την εκπαίδευση και κανένας γονιός να μη χρειάζεται να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
•    Για την παράλληλη στήριξη των μαθητών που τη δικαιούνται ζητάμε  την πλήρη κάλυψη όλων των αιτήσεων με ολοήμερη κάλυψη για κάθε παιδί, με αύξηση των απαιτούμενων κρατικών κονδυλίων. Τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να καλύπτονται μερικώς. Είναι υποχρέωσης της κοινωνίας να τα βοηθήσει.
•    Για τα τμήματα Ένταξης, ζητάμε τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί για όλα τα παιδιά το δικαίωμα στη μάθηση. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάργησής τους.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ή/και μαθησιακές δυσκολίες  στην εκπαίδευση καθόλη τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς.
Γιατί όλα τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν σωστά και όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην παιδεία
Γιατί η Παιδεία είναι Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν και είναι χρέος όλων μας να την προασπίσουμε
Και γιατί όλοι εμείς οι γονείς λέμε ότι το κάθε σχολείο που δεν λειτουργεί κανονικά αφορά τον καθένα μας προσωπικά, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


Επειδή η καθαριότητα των σχολείων αποτελεί μια πάγια και διαρκή ανάγκη και πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία και χωρίς διακρίσεις για όλα τα σχολεία της χώρας.
Επειδή απουσιάζει παντελώς μια σαφής βάση που να εξασφαλίζει τον πρωινό καθαρισμό των σχολικών μονάδων που στερούνται αυτήν, δηλαδή τον καθαρισμό τους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.
Με στόχο να καλυφθούν  εξ΄ολοκλήρου οι  ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων που σήμερα καλύπτονται μερικώς και ανεπαρκώς, ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς
1.      Να προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν για όλα τα σχολεία μόνιμους/ες καθαριστές/στριες πλήρους απασχόλησης, αξιοπρεπώς αμειβόμενους, με κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου .
2.    Να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση από τους αρμόδιους φορείς ώστε να επιτρέπεται στους ΟΤΑ η δυνατότητα κάλυψης της δαπάνης για πρωινή καθαριότητα είτε με επιπλέον χρηματοδότηση προς αυτούς είτε από ιδίους πόρους χωρίς να μειώνονται τα χρηματικά διαθέσιμα των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και των επισκευών/ συντηρήσεων των σχολείων.Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής παραμένει πάγια θέση ο αποκλεισμός πάσης φύσεως ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας από τα σχολειά μας.Τα παιδιά μας δικαιούνται καθαρά σχολεία καθ’ όλην την διάρκεια της ημέρας.
Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ!

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας της Λαγκαδά
Να κατοχυρωθεί η προστασία της υγείας των παιδιών και των κατοίκων από την ακτινοβολία
Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μία ακόμα κεραία κινητής τηλεφωνίας ενεργοποιήθηκε στην οδό Λαγκαδά 10, καμουφλαρισμένη σε καμινάδα, σε ελάχιστη απόσταση από σπίτια, 4 σχολεία (13ο Νηπιαγωγείο, 7ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, «Διονύσιος Σολωμός» και το Δημοτικό Γυμναστήριο.
Με βάση τη νομοθεσία δεν υπάρχει ελάχιστη απόσταση από σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία στην οποία να επιτρέπεται η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, παρά μόνο ανώτατο όριο εκπομπής.
Το αν τα όρια αυτά τηρούνται ή όχι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ακόμα σοβαρότερη, όμως, είναι η συνεχής έκθεση των παιδιών μας σε ακτινοβολία, κάτι για το οποίο έχουμε κάθε λόγο και δικαίωμα να ανησυχούμε. Όπως έχουμε και κάθε λόγο και δικαίωμα να αναρωτιόμαστε κατά πόσον τα όρια που έχουν τεθεί εξασφαλίζουν πραγματικά την υγεία των παιδιών μας, αλλά και όλων μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με ομόφωνη απόφασή του στις 23/12, ανέστειλε για τρεις μήνες τη χορήγηση εγκρίσεων εγκατάστασης σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας και συναφών εγκαταστάσεων. Είναι φανερός ο κίνδυνος, με τη λήξη τις περιόδου αναστολής, σε έναν μήνα από σήμερα, να ξεφυτρώσουν κι άλλες κεραίες ανάμεσα στα σπίτια, τα σχολεία, τις παιδικές χαρές.
Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε:
-    Να απεγκατασταθεί η κεραία της Λαγκαδά
-    Να αποτραπεί στο εξής η εγκατάσταση νέων κεραιών στην ήδη υπερφορτωμένη από ακτινοβολία πόλη μας
-    Να κατοχυρωθεί και νομικά η προστασία παιδιών και πολιτών από την ακτινοβολία
Η υγεία των παιδιών και των κατοίκων είναι αδιαπραγμάτευτη!

 

Ημ/νία Δημ/σης : 3/3/2016                                              

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software