Γιάννης Μυλωνάκης

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έναρξη του 17ου Μαθητικού Φεστιβάλ το οποίο έχει γίνει πλέον ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της πόλης μας, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές όλων των ηλικιών να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τη φαντασία τους.

Παράλληλα όμως, αποτελείένα φυτώριο νεανικής δημιουργικότητας και δίνει την ευκαιρία να «ανοίξουν» τα σχολεία στην κοινωνία μας. Να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά μας, μέσα από το δικό τους καλλιτεχνικό τρόπο έκφρασης που είναι πάντα πιο αθώος και πιο αυθεντικός. Φέτος είμαι διπλά χαρούμενος γιατί το θέμα του Φεστιβάλ είναι η αλληλεγγύη, μία έννοια πουεκτός από πολύτιμη είναι και πολύ επίκαιρη. Δυστυχώς τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού έχουν πληθύνει γι΄αυτό και εμείς, ως Δήμος Αγίας Παρασκευής, έχουμε εστιάσει στη διαχείριση αυτού του ζητήματος μεένα συγκροτημένο και στοχευμένο σχέδιο. Η απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα, που πέφτουν ως βαριά σκιά στην κοινωνία μας, είναι η αλληλεγγύη.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να το νικήσουμε και είμαι βέβαιος ότι στο φετινό μαςμαθητικό φεστιβάλ, τα παιδιά, με το δικό τους μοναδικό τρόπο θα μας δείξουν και αυτά απότην πλευρά τους, το δρόμο. Θα είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε δράση της σχολικής μας κοινότητας, επενδύοντας στις δυνατότητες τους. Γιατί η πραγματική επένδυση στο μέλλον είναι αυτή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο φεστιβάλ και συγχαίρω όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

ΚωνσταντίνοςΓουργούλης

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Αγ. Παρασκευής

Για άλλη μία χρονιά θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών μας, στο πλαίσιο του 17ου Μαθητικού Φεστιβάλ της πόλης μας. Μία δράση που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από την τοπική μας κοινωνία, καθώς ενισχύει με διαδραστικότρόπο τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Το φετινό θέμα του φεστιβάλ που είναι η έννοια της αλληλεγγύης, αποτυπώνει πολύ εύγλωττα την ανάγκη να στραφούμε όλοι μας σε ανθρώπινες αξίες και ιδανικά που προάγουν την κοινωνική συνοχή, ειδικά την τελευταία περίοδο που τα φαινόμενα βίας μέσα στο σχολικό περιβάλλον, παρουσιάζουν έξαρση. Εμείς, ως Δήμος Αγίας Παρασκευής, θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με συγκεκριμένες δράσεις και σε αυτή την προσπάθεια θα είναι σύμμαχος μαςκαι η σχολική κοινότητα.

Θέλω να συγχαρώ, εκτός από τους μαθητές που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας αλλά και τους γονείς των παιδιών για τη στήριξη αυτής της δράσης που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους αλλά και να μάθουν τα οφέλη της συνεργατικής δουλειάς, με όχηματον πολιτισμό. Θα είμαστε στο πλευρό τους. Καλή επιτυχία


Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευή

Χαιρετισμός Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Το 17ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας σε λίγο ξεκινά και η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ είναι πολύ υπερήφανη! Για 17 χρόνια στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Φεστιβάλ, ώστε τα παιδιά να εκφράζονται δημιουργικά μέσω του πολιτισμού και του αθλητισμού και να δένονται με τους δεσμούς της φιλίας και της αλληλεγγύης με τους συνομηλίκους τους.

Σε όλο αυτό το ταξίδι αρωγοί και συμπαραστάτες οι Σύλλογοι Γονέων, οι θεατρολόγοι, οι γυμναστές που στηρίζουν τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού που παρέχονται δωρεάν από τον Δήμο στα σχολεία μας· και οι εκπαιδευτικοί μας που συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας με θεατρικά και ποικίλα δρώμενα.

Με μεγάλο καμάρι περιμένουμε να απολαύσουμε τις παραστάσεις, τις μουσικές δράσεις, παρουσιάσεις και καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών μας, οι οποίοι συστηματικά μας ξαφνιάζουν με την τόλμη, την ευαισθησία και το ταλέντο τους. Ειδικά φέτος παίρνουν μέρος περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά μαθητές και θεατρικές ομάδες.

ο 17ο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, την προσφορά, την ενσυναίσθηση, την ομαδική συνύπαρξη, διακρίνεται από μοναδική ποικιλία. Θα παρακολουθήσουμε μια μεγάλη γκάμα από έργα, που πραγματεύονται θέματα όπως η αγάπη, το ταξίδι, ο πόλεμος, η συλλογική προσπάθεια, ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις, η εκμετάλlευση των αδύναμων. Θα μας μεταφέρουν στον κόσμο που ονειρευόμαστε και θα θέλαμε να ζήσουμε. 

Τα παιδιά λένε τα παραμύθια, αναπαριστούν τις ιστορίες· τα παιδιά ζωγραφίζουν· τα παιδιά αγωνίζονται· τα παιδιά τραγουδούν και παίζουν μουσική, άλλοτε μόνα τους και άλλοτε σε σύνολα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως οι σπόροι του πολιτισμού, που έχουμε βάλει καιρό τώρα, δίνουν βλαστάρια και χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν, φουντώνουν και καρπίζουν.

Ας τα απολαύσουμε! Καλή επιτυχία σε όλους





ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 2024

Γουργούλης Κωνσταντίνος

Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

Σάρρας Γεώργιος

Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Νικολούλια Θεανώ (Τάνια)

Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Βαζούρα Φαίη

Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Πατσού Ευφροσύνη

Δ/ντρια της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού

Τζανή Αγγελική

Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας, Παιδικής & Εφηβικής Προστασίας

Κωνσταντάρα Αγγελική

Υπάλληλος Τμήματος Παιδείας, Παιδικής & Εφηβικής Προστασίας

Χατζιανδρέου Μαρία

Εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Χάρτα Ιωάννα

Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Νεκταρίδης Γεώργιος

Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Γαλανού Δήμητρα

Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

Διαμαντοπούλου Θεοδώρα

Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αρίδα Μαρία

Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή»

Κωτσιόπουλος Αλέξανδρος

Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ξεκινάει το 17ο Μαθητικό Φεστιβάλ στον Δήμο μας, μια γιορτή δημιουργικότητας και αλληλεγγύης που φέρνει κοντά μαθητές όλων  των ηλικιών!


Μία διοργάνωση γεμάτη ταλέντα. Ετοιμαστείτε για εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Ανακαλύψτε τα μοναδικά ταλέντα των μαθητών μας και αφήστε τη φαντασία σας να ονειρευτεί!
Φέτος, στο επίκεντρο η Αλληλεγγύη Το φεστιβάλ εστιάζει στην αξία της αλληλεγγύης, ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Δράσεις, συζητήσεις και καλλιτεχνικές δημιουργίες προβάλλουν το μήνυμα της ενότητας και της αποδοχής.

Συμμετέχετε και εσείς! Επισκεφθείτε το φεστιβάλ και δείτε από κοντά τις δημιουργίες των μαθητών.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software