Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές

| Νέα του Δήμου
Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές

Να διευκολύνει την ανακύκλωση και να ενημερώσει όσους περισσότερους πολίτες είναι εφικτό επιδιώκει το «Κινητό Πράσινο Σημείο» της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής». Για το σκοπό αυτό βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της Αγίας Παρασκευής στον Τσακό με τη συνεργασία του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Γ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών.

Παρακολουθήσαμε τη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών και των παραγωγών και πωλητών της λαϊκής για τα οφέλη της ανακύκλωσης και της συμμετοχής στο πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών με επιβράβευση THE GREEN CITY της Περιφέρειας Αττικής.

green city laiki800

Το πρόγραμμα THE GREENCITY υλοποιείται από τον Αύγουστο 2022 στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία του Δήμου με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και τον ΕΔΣΝΑ.

Μέσω του THE GREENCITY, το Κινητό Πράσινο Σημείο της Περιφέρειας Αττικής σταθμεύει κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε προκαθορισμένα σημεία στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω της mobile εφαρμογής THE GREENCITY για τα σημεία στάθμευσης και προσκομίζουν διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά. Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν εκπτώσεις σε αγορές και υπηρεσίες µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα σημεία στάθμευσης και τα είδη ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγει το Κινητό Πράσινο Σημείο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή καλέστε στο τηλ.: 210 92 15 000.

green city laiki801

Παρόντες στην ενημερωτική εκδήλωση ήταν οι:

-              Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών,

-              Ελένη Δάβαρη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής,

-              Σοφία Γιαννάκη, μηχανικός περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής,

-              Κωνσταντίνος Σφύρλας, Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Γ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών

-              Σαρδέλης Γεώργιος, Γεν. Γραμματέας  Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Γ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών

-              Άννα Κλειδά, Διευθύντρια Έργου The Greencity

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software