ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

| Νέα του Δήμου
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και τη λειτουργία του Δήμου από την ημέρα της επιβολής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

Η ενημέρωση του Δημάρχου εστιάστηκε σε θέματα που αφορούσαν:

• Στην καθαριότητα.

• Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

• Στην αναστολή είσπραξης των τροφείων από τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό.

• Στη μέριμνα να μην υπάρξει επιβάρυνση σε όσους οφείλουν στον Δήμο και αδυνατούν να πληρώσουν.

• Στη μείωση κατά 40% του ποσού που εισπράττει ο Δήμος από ενοικίαση ακινήτων.

• Στις απολυμάνσεις που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στα δημοτικά κτίρια.

• Στις απολυμάνσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στα σχολεία της πόλης μας.

• Στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες παρόλο το μειωμένο προσωπικό λειτουργούν κανονικά και εξυπηρετούν το κοινό κατόπιν συνεννόησης 10:00-12:00 καθημερινά.

• Στη λειτουργία του Κοιμητηρίου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

• Στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων με τη διανομή ξηράς τροφής που πραγματοποιήθηκε από την υπεύθυνη του προγράμματος Ελευθερία Παπαδοπούλου και την Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ζωόφιλων.

• Στην κρατική επιχορήγηση των 2,5 εκ. ευρώ έως το 2023, προς τους Δήμους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την επιχορήγηση «ανεπαρκή», τονίζοντας ότι θα πρέπει οι Δήμοι ―μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής― να διεκδικήσουν την αύξηση του ποσού.

• Στη συνεχή ενημέρωση των δημοτών για όλα αυτά τα θέματα από τις διαδικτυακές πύλες του Δήμου.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι κατ’ αρχήν εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία του Δημάρχου να τους ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης, σχολιάζοντας ότι θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα η χρήση της. Ο Δήμαρχος απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν, κατέγραψε όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν, οι οποίες κατά κύριο λόγο είχαν σχέση με την ενεργοποίηση των Συλλόγων και τη ανάπτυξη δικτύου εθελοντών για την εξυπηρέτηση των εμπερίστατων συνανθρώπων μας, στην αναβάθμιση και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής (ΠΕΔΥ), καθώς και στην καθιέρωση αυτής της ενημέρωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη και όρισε την επόμενη τηλεδιάσκεψη για τις 22 Απριλίου, Τετάρτη του Πάσχα.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, εκτός του Δημάρχου, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη) , ο Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή), ο Γιάννης Μυλωνάκης (Αλλάζουμε), ο Αλέξης  Μουστόγιαννης (Μια Γενιά Μπροστά), ο Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση). Επίσης την παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος, η προϊσταμένη των Δημοτικών Οργάνων Φρόσω Πατσού, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Φυσάει Κόντρα» Παναγιώτης Αντωνίου και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το υψηλό επίπεδο επικοινωνίας και συνεννόησης που επικράτησε στις 2,5 ώρες που διήρκεσε αυτή η πρώτη τηλεδιάσκεψη, στην οποία όλοι επισήμαναν την αναγκαιότητα του μηνύματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».