Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ» ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ - «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΓΚΑΛΕΡΙΣΤΑ»

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ» ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ - «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΓΚΑΛΕΡΙΣΤΑ»

iolas sicelia«Έκθεση για το σπίτι ενός γκαλερίστα, σπίτι που δεν είναι στην Ιταλία, αλλά στην Αθήνα.» Έτσι ξεκινά το Δελτίο τύπου που ενημερώνει το κοινό της Ιταλίας για την έκθεση που θα γίνει στο Αcireale της Σικελίας από το ίδρυμα της Credito Valtellinese από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου.
   «Το σπίτι ανήκε σε έναν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της τέχνης του 20ου αιώνα, του γκαλερίστα “πολίτη του κόσμου” Αλέξανδρου Ιόλα», συνεχίζει το Δελτίο Τύπου. «Φαίνεται σαν  έκπληξη το ότι η έκκληση για τη διάσωση της βίλας του Ιόλα που βρίσκεται στα όρια της κομψής Λεωφόρου Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή - προαστίου της Αθήνας, προέρχεται από το Ίδρυμα της Credito Valtellinese με έδρα στο Μιλάνο. Ο Αλέξανδρος Ιόλας ήταν ο πρώτος έφορος του ιδρύματος και ήταν αυτός που ανέθεσε στον Andy Warhol το έργο “Ο Μυστικός Δείπνος” εμπνευσμένο από το ομώνυμο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την έδρα του Ιδρύματος. Το ίδιο διεθνές στίγμα […] που έδωσε ο Ιόλας […] συνεχίζεται και εξακολουθεί να παραμένει το σημείο αναφοράς για τους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος. 
   «Οι προσδοκίες και οι στόχοι μας», δηλώνουν οι έφοροι των έργων και της έκθεσης, «είναι να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον της Ευρώπης σε πολιτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο σε αυτό το μνημείο. Η ιστορία της σύγχρονης τέχνης προέρχεται από τη Βίλα Ιόλα και το θρυλικό γκαλερίστα». 
   Η έκθεση που προβάλλεται στο Palazzo Costa Grimaldi στην πόλη Acireale της Κατάνια, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σικελίας, αναφέρει την ιστορία της βίλας και προσφέρει μαρτυρίες των καλλιτεχνών του Credito Valtellinese που εργάστηκαν εκεί και όχι μόνο. «Ο τίτλος της έκθεσης “Έκκληση για την οικία Ιόλα” αποτελεί προειδοποίηση και έκκληση που απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα» καταλήγει το δελτίο Τύπου.
   Στην έκθεση θα παρουσιασθούν βιογραφικό υλικό του γκαλερίστα και έργα των: Andy Warhol, Rene Magritte, Roberto Matta, Ed Ruscha, Jean Tinguely, Joseph Cornell, Yves Klein, Jannis Kounellis, Vassilakis Takis, Victor Brauner, Jules Olitski, Niki de Saint-Phalle
 
Δημ/ση : 13/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software