Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΨΗΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΨΗΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

Tree2Ξεκίνησε σήμερα 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου το κλάδεμα ψηλών δένδρων σε διάφορα σημεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που εκτελείται από εξωτερικό συνεργείο σύμφωνα με μελέτη του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
Σκοπός του κλαδέματος είναι η πρόληψη κινδύνων και ζημιών από θραύσεις κλαδιών ή πτώσεις δένδρων, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινόμενων, με τη διατήρηση των ψηλών δένδρων της πόλης σε καλή κατάσταση. 
Πρόκειται να κλαδευτούν 90 περίπου υψηλά δένδρα διαφόρων ειδών (λεύκες, ευκάλυπτοι, πεύκα) από τα οποία θα αφαιρείται μεγάλο μέρος των παλαιών βλαστών, με στόχο την ανανέωση της βλάστησης τους και την διαμόρφωση του σχήματος τους. Η μείωση του συνολικού όγκου των δένδρων θα γίνεται με ταυτόχρονη διατήρηση των χαρακτηριστικών του είδους τους. Δένδρα ταχείας ανάπτυξης (ευκάλυπτοι, λεύκες) θα κλαδεύονται αυστηρότερα. Αντίθετα, το κλάδεμα δένδρων με πιο αργή ανάπτυξη (πεύκα, κυπαρίσσια) θα γίνεται με στόχο την αφαίρεση ξερών ή προσβλημένων κλαδιών τους και την διαμόρφωση του σχήματος τους. Με ευθύνη του αναδόχου, τα προϊόντα υλοτομίας ή κλάδευσης θα συλλέγονται και θα απομακρύνονται άμεσα από τον τόπο των εργασιών.
 
                                      Ιωάννης Α. Σιδέρης                            Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος
                                  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος              Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 
 
Δημ/ση :  4/11/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software