ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ker1 18 4 s
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πλαίσιο λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που διοργάνωσαν  οι Επιτροπές  Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Χολαργού- Παπάγου και  Γλυκών Νερών,
 με τη στήριξη και συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου έξω από την ΕΡΤ.
Στη συγκέντρωση μίλησαν η Π. Κάτσικα από την επιτροπή Αμαρουσίου, ο Διαμ. Παπαδόπουλος από την επιτροπή Βριλησσίων, ο Απ. Κατσόγιαννης από την επιτροπή Χαλανδρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περ. Ζήκας από την επιτροπή Χολαργού- Παπάγου, η Β. Μανιού από την επιτροπή Γλυκών Νερών, ο Δημ.  Κολώνιας από την επιτροπή  Αγ. Παρασκευής, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Πολίτες για προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες» Β. Τζαμαλούκα από τη Μεταμόρφωση, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής Ε. Ματιάτου, ο Ευάγγ. Αρκάς, διδάκτωρ φυσικής, καθηγητής αστροφυσικής και ο  Δημ. Σύμβουλος Αγ. Παρασκευής Ανδρ. Γκιζιώτης. 
Οι ομιλητές  αναφέρθηκαν με παραδείγματα στις αυθαιρεσίες στην εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών, στους ανεπαρκείς ελέγχους, στην αδυναμία του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου  να προστατεύσει την υγεία των πολιτών και ιδίως των παιδιών. Επισήμαναν ότι δεν ζητάνε την κατάργηση της κινητής τηλεφωνίας, αλλά αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που, μεταξύ άλλων, να προβλέπουν:
-μείωση των ορίων ακτινοβολίας, που είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που ισχύουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,
-απομάκρυνση και απαγόρευση τοποθέτησης κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κλπ.
- έλεγχο όλων των κεραιών για την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους, δημοσίευση των αποτελεσμάτων και επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  Γιάννης Σταθόπουλος στο χαιρετισμό του εξήρε το ρόλο των κινημάτων και αναφέρθηκε στη στήριξη της Δημοτικής αρχής στις κινητοποιήσεις των κατοίκων όπως και τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της για το θέμα. Υπενθύμισε ότι ο Δήμος: 
Έχει επιβάλει (με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 /12/ 2015 και 15/3/ 2016) την  αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και συναφών εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
Έχει πετύχει, δικαιώνοντας τον αγώνα του Δήμου και των κατοίκων, την οριστική ανάκληση άδειας κεραίας επί των οδών Ολυμπίας & Θήρας που αποξηλώθηκε και άλλης επί της οδού Καραϊσκάκη στον Τσακό που είναι προς αποξήλωση.  
Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει κάνει σειρά ενεργειών προς όλες τις κατευθύνσεις διεκδικώντας ουσιαστική βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης και λειτουργίας  των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπως η Συνάντηση Δημάρχων των Δήμων που καλύπτει η Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής,  η συνάντηση Δημάρχων με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστο Σπίρτζη και η συμμετοχή στη συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαδημοτικού Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων-ΣΒΑΠ με διαμόρφωση της πρότασης του για τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αγίας Παρασκευής  Ελισ. Πετσατώδη και Π. Γκόνης,  ο Δημ. Σύμβουλος Αμαρουσίου Πετρ. Κούκουζας κ.α.
 
ker2 18 4 sker3 18 4 s
 
Δημ/ση : 24/5/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software