ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤA ΤΟΥ 1ου ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟY ΣΧΕΔΙΑΣΜΟY

Symm sh tp6Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/4  στο 7ο  Δημοτικό Σχολείο η τελική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού, που υλοποίησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής,
 για την ανάπλαση της αυλής του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου  Νηπιαγωγείου, του τμήματος της οδού Αρτέμονος ανάμεσα στο 7ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο όπως και της ευρύτερης περιοχής του Οικοδομικού Τετραγώνου 268.
Έγιναν 15 δημιουργικά εργαστήρια με τους μαθητές όλων των τάξεων  του Δημοτικού, με τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου, με μαθητές του 4ου Γυμνασίου, με εκπαιδευτικούς  του 7ου Δημοτικού όπως και με  γονείς του 7ου Δημοτικού και του 13ου  Νηπιαγωγείου, με την καθοδήγηση μηχανικών και γεωπόνων σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,  αποτέλεσμα των οποίων ήταν  η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση που παρουσιάστηκε. Η πρόταση δεν αποτελεί μελέτη αλλά ένα πλαίσιο ιδεών και σχεδιαστικών επιλογών  βάσει των οποίων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα εκπονήσει τη μελέτη για το έργο το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για να υλοποιηθεί.
Το  πρωτότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα με την  ιδιαίτερη παιδαγωγική αξία και τη σημαντική  κοινωνική διάσταση που εισηγήθηκαν  οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη και Παιδείας και Πολιτισμού Παν. Γκόνης αποτελεί μια διαφορετική πρόταση για το πώς θα μπορούσε να γίνεται στο μέλλον η αναβάθμιση των σχολείων λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, δηλαδή των ίδιων των χρηστών, η οποία μπορεί να έχει εφαρμογή και σε άλλους δημόσιους χώρους.
Symm sh tp7Στην παρουσίαση εκτός από την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών η οποία συντονίζει το όλο πρόγραμμα του Συμμετοχικού Σχεδιασμού  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιαν. Λογοθέτης, Διευθυντής του 7ου Δημοτικού, ο οποίος συμμετείχε στην οργάνωση της διαδικασίας και Γιαν. Μυλωνάκης, ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Τραυλός, η Προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου Γ. Λαδά, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Συλλόγων γονέων και γονείς. 
 
 
Δημ/σης : 11/4/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software