Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής του στη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2016 ενέκρινε  το παρακάτω ψήφισμα:


«Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, θα πραγματοποιηθούν αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και δράσεις.
Στην χώρα μας ζούμε καθημερινά το δράμα των προσφύγων που συνεχίζεται και εντείνεται, με τους πνιγμένους στο Αιγαίο, με το κλείσιμο των συνόρων, με τους εκβιασμούς και τις απειλές για έξοδο της χώρας μας από την Σένγκεν αν δεν δεχθεί να μετατραπεί σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» των εγκλωβισμένων παρά τη θέληση τους.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αντίθεση του στις πολιτικές των διακρίσεων, στο ρατσισμό και στο φασισμό και στέκεται με αλληλεγγύη δίπλα στους πρόσφυγες. Λέει όχι στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων για τα θύματα των πολέμων, της φτώχειας, του ρατσισμού και της  ξενοφοβίας. Ζητάει το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων, τη δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης των προσφύγων, την επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ασύλου, νομιμοποιητικών χαρτιών και δομών φιλοξενίας όπως και την κάλυψη των προσωρινών αναγκών στέγασης και σίτισης. Ταυτόχρονα καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος σε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (Ομόνοια 3.00μμ.κ.ά.)  το Σάββατο 19 Μαρτίου όπως και σε διάφορες πόλεις της Χώρας».

Ημ/νία Δημ/σης : 16/3/2016

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software