Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

keraia ThirasΝέα τρίμηνη αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και συναφών εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες  αποφάσισε ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Μαρτίου 2016.

Η προηγούμενη τρίμηνη αναστολή είχε ψηφιστεί επίσης ομόφωνα την  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015.
Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής στοχεύοντας  στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, και ιδιαίτερα των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων (νήπια,  βρέφη,  κωφοί και ασθενείς με εμφυτεύματα) διεκδικεί με συνεχείς πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και ενέργειες την ουσιαστική βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα προωθεί τα ζητήματα  αυστηροποίησης των όρων εγκατάστασης και λειτουργίας, των ορίων εκπεμπόμενης ακτινοβολίας,  των αποστάσεων από σχολεία, νοσοκομεία, παιδικές χαρές κλπ των κεραιών όπως και ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της τοπικής Αυτοδιοίκησης για το θέμα,  βάσει της ευρωπαϊκής εμπειρίας.  Σε αυτό το πλαίσιο:•    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/2/2016 στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής  συνάντηση Δημάρχων, των Δήμων που καλύπτει η Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής, με θέμα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. (συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Ιωάννης Σταθόπουλος, Βριλησσίων  Ξενοφών Μανιατογιάννης, Πεντέλης  Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, Φιλοθέης-Ψυχικού  Παντελής Ξυριδάκης, Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσος και εκ μέρους του Δημάρχου  Παπάγου-Χολαργού η  Αντιδήμαρχος Άννα-Μαρία Τσικρικώνη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες  των Δήμων).
•    Αποξηλώθηκε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, από ειδικό γερανοφόρο, κεραία κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Θήρας2 & Ολυμπίας στην Αγία Παρασκευή, δικαιώνοντας τον αγώνα του Δήμου και της επιτροπής κατοίκων. (Είχαν προηγηθεί απόφαση ανάκλησης της άδειας της κεραίας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής στις 30/7/2015, η απόρριψη της προσφυγής (της εταιρείας) για ακύρωση της   από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στις 2/11/2015 και απόφαση ανάκλησης της άδειας από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 22/12/2015. Η άδεια είχε χορηγηθεί στις 15-10-2014 από τη ΕΕΤΤ στην Εταιρεία COSMOTE - ΚΙΝΗΤΈΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.).
•    Το καλοκαίρι του 2015 με απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανακλήθηκαν δύο ακόμη άδειες κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ημ/νία Δημ/σης : 16/3/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software