ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΜΑΡΙΑ ΛΙΣΜΑΝΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

| Νέα του Δήμου
bilioΤις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους τoυ Φιλολογικού Oμίλου Αγίας Παρασκευής «Μαρία Λισμάνη»,
 για την παραχώρηση αίθουσας στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» για τις συναντήσεις των μελών του, εκφράζει στο Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο η κ. Μαργαρίτα Γραμμένου με την ακόλουθη επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Εκ μέρους τoυ Φιλολογικού Oμίλου Αγίας Παρασκευής «Μαρία Λισμάνη», θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας, που μας παραχωρείτε την αίθουσα στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», για τις συναντήσεις μας.
Ζούμε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά και όχι μόνο.  Μια μαυρίλα, μια απογοήτευση κινδυνεύει να σκεπάσει τα πάντα. Οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν κρίση. 
Εμείς όμως, στις συναντήσεις μας, όλα αυτά  τα αφήνουμε πίσω, γιατί πιστεύουμε  στη δύναμη, που έχει η επικοινωνία και η επαφή.  Γι’ αυτό και  επενδύουμε στην προσπάθεια για την αποκατάστασή τους.  Όλοι μας στον όμιλο, εκτός από το ότι  είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες  έχουμε κάτι  ακόμα κοινό: Το ενδιαφέρον μας για τον πολιτισμό.
Η προσφορά στον πολιτισμό είναι εθελοντική, πέρα  από  συμφέροντα και  ματαιοδοξίες.   Και πάνω από όλα, ο πολιτισμός μας ενώνει και μας βοηθάει να αντέξουμε στις δυσκολίες.
Όπως γνωρίζετε, μια γυναίκα με μεγάλη αγάπη για τους συνανθρώπους της, η Μαρία Λισμάνη, μας έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνούμε,  δημιουργώντας πριν από δεκαεννέα χρόνια το φιλολογικό όμιλο της Αγίας Παρασκευής, που πλέον φέρει το όνομά της.
Εγώ προσπαθώ να συνεχίσω το έργο της. Κάθε μάθημα είναι  μια αυτοτελής παρουσίαση ενός πολιτιστικού θέματος  όπως τέχνης,  λογοτεχνικού,  ιστορικού,  λαογραφίας κ.ά..  Το μάθημα συνοδεύεται από έντυπο υλικό και  εμπλουτίζεται με διάφορα δρώμενα.  Επίσης,  συμπληρώνεται από πολιτιστικές ξεναγήσεις και εκδρομές.
Μέσα από αυτές τις συναντήσεις, καλλιεργούμε ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ μας,  καλλιεργούμαστε ως άνθρωποι,  ανοιγόμαστε σε νέες ιδέες,  που ωστόσο μπορεί να έρχονται από πολύ παλιά, και αποκτούμε αυτογνωσία ως Έλληνες.  Γιατί ο Ελληνικός  λόγος είναι ένας θησαυρός, έχει μιλήσει για όλα, και πάνω από όλα πρόβαλε τον άνθρωπο. Αυτό το στοιχείο πνεύματος και πολιτισμού επιθυμούμε να το διαδώσουμε και στους συμπολίτες μας.
Ενδεικτικά  αναφέρω κάποιες παρουσιάσεις μας κατά τη διάρκεια του 2015:
«Φιλαναγνωσία», «Η Μουσική και ο Χορός στην αρχαία Ελλάδα», «Προβληματισμός για τα έθιμα των Χριστουγέννων», «Η Μάχη της Κρήτης», «Οι μεγάλες ανακαλύψεις κατά τον 15ο και 16ο αιώνα» και  Αφιερώματα:  α) στον Καβάφη, β)  στον Στρατηγό Μακρυγιάννη και στον Παναγιώτη Ζωγράφο, γ) στον ελληνικό κινηματογράφο στα μέσα του 20ου αι.,  δ) στην Ποίηση,  ε) στο Θέατρο.  
Τελειώνοντας, θα ήθελα να  ευχηθώ το 2016  ας αδράξουμε όση περισσότερη ευτυχία επιθυμούμε. Το καραβάκι των ονείρων μας ας σαλπάρει για νέες θάλασσες, πιο καθαρές, έχοντας όλοι μία γαλήνια πλεύση στη ζωή μας.
Ας ευχηθούμε το νέο έτος να κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα, να σκορπίσει απλόχερα 
ΥΓΕΙΑ (για να μπορούμε)
ΑΓΑΠΗ (για να μοιραζόμαστε),
ΕΛΠΙΔΑ (για να προσμένουμε),
ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ (για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες),
ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ (για να μην ξεχνάμε τις όμορφες στιγμές, που ενώνουν τους ανθρώπους) 
 και  προπάντων  να ζεστάνει τις καρδιές μας.
 
Ευχαριστούμε και πάλι για τη στήριξή σας.
 
Με εκτίμηση,
 
Μαργαρίτα Γραμμένου
Υπεύθυνη Φιλολογικού Ομίλου Αγ. Παρασκευής»
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 28/1/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software