1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

| Νέα του Δήμου
triti ilikiaΗ 1η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  για την ΤΡΙΤΗ  ΗΛΙΚΙΑ.
Έχοντας  την πεποίθηση ότι ο τρόπος που οργανώνεται μια κοινωνία ώστε να είναι κοινωνία για όλους, πρέπει να αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς να αφήνει πίσω τους μεγαλύτερους πολίτες σε ηλικία, οργανώνουμε και διευρύνουμε τις  πολιτικές  και τα προγράμματα για την Γ’ ηλικία, τόσο στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας όσο και σε συνεργασία με  άλλες υπηρεσίες και φορείς ( ειδικά  προγράμματα για Ηλικιωμένους  σε Δημοτικά Ιατρεία, ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ , Δημοτική Βιβλιοθήκη Ενηλίκων, ΠΑΟΔΑΠ, ΠΑΙΣΔΑΠ κ.α)  
Ειδικότερα σαν υπηρεσία για την Γ’ ηλικία, το ΚΑΠΗ του Δήμου μας που συμπληρώνει φέτος τριάντα( 30) χρόνια λειτουργίας (1985-2015), έχει επιτύχει μέσα από τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης (θέατρο, χορωδία, χορό, ζωγραφική κ.α)  και τα επιμορφωτικά (μαθήματα για Η/Υ, Αγγλικής γλώσσας), πολιτιστικά (επισκέψεις σε μουσεία, ομιλίες, κ.α) και ψυχαγωγικά προγράμματα που υλοποιούνται από το  εξειδικευμένο προσωπικό, την κοινωνική ενσωμάτωση των ηλικιωμένων μελών και την  δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερα από την ζωή και όχι λιγότερα καθώς μεγαλώνουν.  
Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας είναι  η γενιά της προσφοράς και του εθελοντισμού, με πίστη στις έννοιες της αυτοδιάθεσης και της δοτικότητας. Αυτή η  ανοιχτή δράση και προσφορά τους, αποτελεί  το μέσο  για την ανάπτυξη  της τοπικής μας κοινωνίας γι αυτό και διακρίνεται σαν  εργαλείο ανεκτίμητο και πολύτιμο.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γ’ Ηλικία και της συμπλήρωσης των τριάντα χρόνων λειτουργίας του ΚΑΠΗ, επιθυμούμε  να  τους ευχαριστήσουμε από το βάθος της καρδιάς μας για την συμμετοχή τους στις κοινωνικές και πολιτιστικές  δράσεις  στην τοπική μας κοινωνία. Να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε θέμα που τους απασχολεί και ότι θα συνεχίσουμε  την προσπάθεια για μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς , μια πόλη ίση   για όλους τους πολίτες  και να τους ευχηθούμε  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ .  
 
 
                                                                                                                Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
                                                                                
 
                                                                                                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 1/10/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software