Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

logo agias paraskevisΤο Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων
για την ολοκληρωμένη και σωστή διαδικασία διακοπής ηλεκτροδότησης των ακινήτων και απαλλαγής τους από Δημοτικά Τέλη (ΔΤ) η οποία σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 1 του ν.3345/05 είναι η εξής:
1.Διακοπή ηλεκτροδότησης του ακινήτου στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ και λήψη σχετικής βεβαίωσης.
2.Κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης στο Δήμο, στην οποία να αναφέρεται ότι, το ακίνητο δε θα χρησιμοποιείται, προσκομίζοντας μαζί και τη βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης.
Εάν δεν δηλωθεί υπεύθυνα στο Δήμο η μη χρησιμοποίηση του ακινήτου, τότε επιβάλλονται τα Δημοτικά Τέλη (ΔΤ) για όσα έτη δεν ηλεκτροδοτείται το ακίνητο, ενώ εάν δηλωθεί τότε επιβάλλεται μόνο το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).  
Στην περίπτωση, κατά την οποία η διακοπή πραγματοποιηθεί από τον ενοικιαστή του ακινήτου, τότε ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ζητήσει από τη ΔΕΗ, αντίγραφο της διακοπής και να το καταθέσει στο Δήμο μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση, προκειμένου να μην υποχρεωθεί στην αναδρομική καταβολή Δημοτικών Τελών, αλλά μόνο του ΤΑΠ.  
 
Ημ/νία Δημ/σης : 28/9/2015

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software