ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

sto 1Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Αγίας Παρασκευής για θέματα Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Μάη στο γραφείο του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2015.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ.  Αρ. Παπαδόπουλος από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούση, ο κ. Δ. Καρακώστας Διοικητής του 12ου  Πυροσβεστικού Σταθμού, η κ. Μ. Αριδά από το Δασαρχείο Πεντέλης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αθ. Μπέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Πυροπροστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΒΑΤΥ) Ευαγ. Τσιγκρέλης, ο πρόεδρος της Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ)  Ευαγ. Στογιάννης, ο κ. Αντ. Κοντόπουλος από το Αμερικανικό Κολέγιο, ο εκπρόσωπος  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.  Δ. Αυγερόπουλος και οι πρόεδρος  και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τσακού κ. Β. Σαβίδης και Δ. Μπεθάνης
Από την πλευρά του Δήμου, εκτός από το Δήμαρχο, συμμετείχαν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος  για θέματα Πολιτικής Προστασίας  Στελ. Ψύλλα,  και ο αρμόδιος υπάλληλος Χ. Παπαδημητρίου, ενώ παραβρέθηκε  ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης,
Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα κυριότερα ζητήματα (δρόμοι, μέσα, φύλαξη, ελλείψεις προσωπικού, εθελοντές, καθαρισμοί, ενημέρωση, συντονισμός κλπ) που πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι ενέργειες κάθε φορέα προκειμένου να προστατευτεί ο Βορειανατολικός τομέας του Υμηττού από πυρκαγιές, σε μια περίοδο ιδιαίτερα επικίνδυνη εξαιτίας της πολύ πλούσιας βλάστησης που υπάρχει φέτος λόγου των πολλών βροχοπτώσεων.
 Κοινή αντίληψη όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη είναι ότι το κύριο βάρος της προσπάθειας πρέπει να δοθεί στην πρόληψη η οποία πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά γιατί αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο κατά των πυρκαγιών και στην οποία μπορούν να συνεισφέρουν όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες. Ταυτόχρονα επισημάνθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι δυνατή η προσβολή της όποιας πυρκαγιάς άμεσα στο ξέσπασμα της.

Ημ/νία Δημ/σης : 13/5/2015