Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

Διατελέσαντες Δήμαρχοι

Stathopoulos Photo

Γιάννης Σταθόπουλος

Γεννήθηκε το 1954 στην Αρκαδία (Μυγδαλιά-Βαλτεσινίκο Γορτυνίας). Στα Δασκαλικά της Αγίας Παρασκευής, η οικογένεια παραθερίζει τα καλοκαίρια 1964-1970 και εγκαθίσταται μόνιμα το 1970. Η μητέρα του υπήρξε η πρώτη Διευθύντρια του 5ου (Χέλμειου) Δημ. Σχολείου Αγίας Παρασκευής και ο πατέρας του Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Αγίας Παρασκευής και Επιθεωρητής Δημόσιων Σχολείων. Υπότροφος και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε την ειδικότητα του Μαιευτήρα-Χειρουργού-Γυναικολόγου το 1985. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού Ξηράς τα έτη 1979-1981 και έκανε την υπηρεσία Υπαίθρου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Νοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο, με διευθυντή τον φημισμένο Ελληνοκύπριο καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

Έχουν δημοσιευθεί εργασίες του σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, υπήρξε ομιλητής σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια και είναι μέλος Ιατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και του Συλλόγου Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής.

Η μεταπολίτευση τον βρίσκει ενεργό στο νεολαιίστικο κίνημα της Αγίας Παρασκευής και παρακολουθεί συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πάνω από το καφενείο του Μπάρμπα Γιάννη στην Κεντρική Πλατεία) από το έτος 1976 επί Δημαρχίας Κατσάρα.

Το 1997 ιδρύει, με άλλους συμπολίτες, την Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγίας Παρασκευής και γίνεται ο πρώτος πρόεδρός της. Η Εταιρεία εξέδιδε, μέχρι προ 5ετίας, το τοπικό περιοδικό γνώμης και έκφρασης «Εν Αγία Παρασκευή-Παράθυρο στην πόλη», που συνεχίζει την έκδοσή του ως εφημερίδα.

Την περίοδο 1996-1997 ήταν μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγίας Παρασκευής (ΔΗΠΕΑΠ). Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής», εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Από τότε αρχίζει μία μεγάλη δημόσια παρουσία της Κίνησης στην πολιτική και πολιτιστική ζωή της Αγίας Παρασκευής.

Διατέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Αγίας Παρασκευής, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998. Έχει μετάσχει σε πολλά συνέδρια για την Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον και έχει αναπτύξει πλούσια αρθρογραφία και δραστηριότητα για την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΤΑ όπως και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της ΤΕΔΚΝΑ τα έτη 2003-2006.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software