ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο ΗΛΙΘΙΟΣ» ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

| Νέα Συλλόγων-Φορέων

ccap ilithiosΗ Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Παγκόσμιος Κινηματογράφος», παρουσιάζει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 8μμ στο Πέτρινο, Πολιτιστικό  Πάρκο «Στ.Κώτσης» την βραβευμένη ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Γιούρι Μπίκοφ «Ο Ηλίθιος», 2015. 

 Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.
 
Λίγα λόγια για την ταινία 
Ένας υδραυλικός, ο τίμιος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Ένα βράδυ πηγαίνει σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή και αντιλαμβάνεται ότι το κτίριο, που εμφανώς χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση, πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς άρχοντες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.
Μπορεί η ηθική ενός τίμιου άνδρα να αλλάξει μια διεφθαρμένη κοινωνία ή θα τον πουν ηλίθιο; 
Παγκόσμια πρεμιέρα Φεστιβάλ Κινημ/φου Λοκάρνο 2014, με 3 διεθνή βραβεία: Καλύτερου ηθοποιού, Οικουμενικό και Ειδική Μνεία Κριτικής Επιτροπής.
Βραβείο καλύτερου σεναρίου Φεστιβάλ Σότσι.
3 βραβεία στο Φεστιβάλ Les Arcs, καλύτερης ταινίας, φωτογραφίας και  νεωτερισμού. 
Από το σημείωμα του σκηνοθέτη: «Τέτοιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι σήμερα. Τους αποκαλούμε ρομαντικούς, αλτρουιστές, ιδεαλιστές ή απλά ανόητους και «ηλίθιους», για να δείξουμε ότι δεν συμπεριφέρονται νορμάλ σε μια εποχή που ο κυνισμός, ο φόβος και η αδιαφορία κυριαρχούν. Τέτοιοι «ηλίθιοι» υπάρχουν ακόμη στη χώρα μου και αυτό μου δίνει ελπίδα».  
 
Πληροφορίες : Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Facebook : Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής Αττικής       
 ccap ilithios af
Δημ/ση : 31/1/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software